Csikys sikerek a mazsorettfesztiválon

Mazsorett_fesztival_2015_sav

Május 10-én, vasárnap, egész napos rendezvény keretén belül szervezték meg Aradon, a Victoria Sportcsarnokban a IX. Nemzetközi Mazsorettfesztivált és vele együtt a III. Dancing Europe Kupát, ahol iskolánkat is képviselte néhány tehetséges diák, kiemelkedő helyezéseket elérve. 

A rendezvényen, melyet az aradi Mistral Sportklub szervezett Arad Város Önkormányzata és az Arad Municípiumi Művelődési Központ támogatásával, összesen 400 sportoló vett részt, 18 sportegyesületből, három országból: Magyarország, Bulgária és Románia. Az április eleji olaszországi világbajnokság után, rövid időn belül ez a második nagyon komoly megmérettetés volt a csikys mazsorettesek részére, akik több korcsoportban és kategóriában is eredményesen vettek részt:

Kadét korcsoport:
szóló bot: Bac Beatrix Barbara (IV. osztály), gyémánt minősítés.

Gyermek korcsoport:
junior mini formációs bot: a Dream Team csoport 7 tagja, arany minősítés;
trió bot: Lészay Sarolta (I. B), Molnár Vivien (II. o.), Roșu Tímea (I. B), bronz minősítés;
nagyformációs bot: a Gold Team csoport tagjai, bronz minősítés;

Szenior korcsoport:
X-strutting: Ilona Judit (X. A), ezüst minősítés;
rhythmic twirl: Hegyi Boglárka (IX. A), bronz minősítés;
szóló bot: Vuin Tímea (VIII. A), bronz minősítés.

Erdei Emese felkészítő tanárnőt, valamint Ilona Juditot és Hegyi Boglárkát kértem meg, hogy értékeljék a versenyt/fesztivált.

– Milyennek ítéli meg a fesztivált? Teljesültek-e azok az elvárások, amelyeket a verseny előtt megfogalmazott?
Erdei Emese: – Alapjában véve jól sikerült. A szervezés a visszajelzések alapján nagyon jó volt, és ez köszönhető a sok csikys önkéntesnek is, akik a segítségemre voltak. Ezúton is szeretnék nekik köszönetet mondani!

– Milyen volt a fesztivál hangulata? Milyennek tűnt a többi produkció? A közeljövőben részt veszel-e újabb mazsorettes versenyeken?
Ilona Judit: – A fesztivál hangulata nagyon jó volt, sokat izgultunk, sok érdekes produkciót láthattunk a rendezvényen. A közeljövőben, júniusban egy szegedi mazsorett-bajnokságon fogunk résztvenni, de a nyár végén is lesznek versenyek.

– Mennyire vagy elégedett a helyezéseddel? Mennyire volt magas a színvonal a te versenyszámodban? Milyen élményekkel tértél haza a versenyfesztiválról?
Hegyi Boglárka: – Elégedett vagyok a helyezésemmel, de következő alkalommal még jobban szeretnék teljesíteni, hogy bronz helyett esetleg elnyerhessem az ezüstöt vagy akár az aranyat is. A versenyszámomban elég magas volt a színvonal, mert kor szerint én voltam a legfiatalabb, ezért elég nagy megmérettetés volt számomra. A versenyfesztivál nagyon szép volt, sok produkciót láttam és sok tapasztalatot gyűjtöttem. Ha jövőre is megrendezik, akkor is számíthatnak a jelenlétemre.

Gratulálunk a csikys mazsoretteseknek, sok sikert a továbbiakban is!

[Fotó: Bacsilla Sándor, Hegyi Boglárka, Ilona Enikő]

« A 3 »

Ilona Judit (X. A) ezüst minősítést elért X-strutting gyakorlata a IX. Nemzetközi Mazsorettfesztiválon (Bacsilla Sándor videója):