„Egyik vasárnap felhívtak telefonon…” – interjú Rostás Szandrával, az AMISZ újdonsült alelnökével

Rostas_SzandraIskolánk egyik diákja immár két, különösen fontos feladatra is koncentrál egyszerre. Rostás Szandra, a XII. A osztály tanulója nem csak az érettségi vizsgára készül, hanem az AMISZ által szervezett programokra és rendezvényekre is összpontosít. Szandrát nemrégiben az Aradi Magyar Ifjúsági Szervezet alelnökévé választották. Lássuk, hogyan vélekedik ő mindezekről.

– Hogyan és mikor kerültél az AMISZ-ba? Mi volt ott az eddigi feladatköröd?
– Egy ismerősöm által kerültem be, ő mesélte el, hogy milyen jó és érdekes. Hivatalos AMISZ-tag csak ez év januárjában lettem, de előtte is segédkeztem a többieknek különböző rendezvények megszervezésében. 

– Mit kellett tenned ahhoz, hogy alelnökké válj?
– Ez egy érdekes történet, hiszen nem kellett nagyon sok mindent tennem ennek érdekében. Egyik vasárnap délután felhívtak telefonon, hogy elvállalom-e vagy sem. Mérlegeltem a döntést és végül az igen mellett döntöttem. Hogy miért? Úgy gondolom, hogy egy ifjúsági szervezet működéséhez fiatalok kellenek. Ráadásul szükség van a diákokra, hiszen értük tesszük, amit teszünk.

– Az új státus milyen, számodra eddig még ismeretlen feladatokkal jár?
– Nagyon sokkal. Március végén, például, a MIÉRT (Magyar Ifjúsági Értekezlet) országos küldöttgyűlésén rengeteg előadást hallgattunk meg és részt vettünk az elnökválasztási szavazáson is. Eléggé fárasztó volt.

– Az AMISZ-ban való teendőid hogyan befolyásolják az érettségi vizsgára való felkészülésed?
– Úgy vállaltam el az egészet, hogy a vizsgák végéig csak tanuló pozícióban vagyok alelnök. Szemlélek, besegítek, de majd csak az érettségi után veszem kézbe igazán a dolgokat.

– Ha más is az ifjúsági szervezet tagja szeretne lenni, milyen tanácsokat adnál neki?
– Én mindenkit bátorítok és ajánlom, hogy tag legyen. Szeretettel várunk mindenkit, hisz a munka mellett jó móka is lehet ez.

[Fotó: Csomós Roland]