Standok, cégek, tranzakciók

Gyakorlocegek_2015_sav

Harmadik alkalommal rendezték meg a Megyei Gyakorlócégek Vásárát, melynek idén a Vasile Goldiş Főgimnázium volt a házigazdája. Arad megye 14 iskolájából 25 gyakorlócég képviseltette magát az eseményen, köztük a Csiky Gergely Főgimnázium részéről a Magic House (XI. C) és a Jump in Sport (XII. C) vállalatok oszlopos tagjai. 

Február 27-én, reggel 10 óra után zajlott le a nyitó ünnepség, melyen megjelent Aurel Ardelean, a  Vasile Goldiş Nyugati Egyetem rektora, számos iskola igazgatója, illetve az Arad Megyei Tanfelügyelőség, Arad Város Polgármesteri Hivatala képviselői is.

Az esemény célja a diákok interaktív tanítása volt, hisz minden gyakorlócég egy-egy standot rendezhetett be termékeivel saját foglalkozási körének megfelelően. A megnyitó után a virtuális vállalatok adásvételt bonyolítottak le egymás között, s ezáltal jobban megbarátkoztak a résztvevő diákok is az üzleti élet működésével. Mindegyik tranzakció természetesen a virtuális piacon történt, ennek ellenére nem kis számban adtak el és vettek termékeket a diákok.

Délután 1 órakor osztották ki a díjakat: iskolánk két résztvevő gyakorlócége termékekkel és szolgáltatásokkal kapcsolatos ismeretekért járó oklevéllel, részvételi oklevéllel és sok-sok tapasztalattal gazdagodott.

[Fotó: Bortoș Júlia]