Az általános iskolások farsangja

Farsang_9_12_2015_sav

Február 17-én, kedden elérkezett végre a várva-várt FARSANG. 12 órakor kezdetét vette az V–VIII. osztályosok farsangi bálja.

A zsűri tagjai – Mikes Sarolta magyartanárnő, Siska-Szabó Hajnalka rajztanárnő, Fekete Karolina angoltanárnő, Zabán István biológiatanár – különböző kritériumok alapján pontozták a szórakoztató produkciókat, és láthatólag nagyon élvezték őket.

Az ötödikesek kezdtek a Falu TV című ötletes produkcióval, őket a VI. A osztály követte egy zenés-táncos műsorszámmal. A VI. B egy fiú-lány szerepcserével gazdagította produkcióját, a VII. osztályosok pedig egy ismert rajzfilmet, a Madagaszkárt elevenítettek fel, némileg átalakítva. A VIII. B zárta a műsorszámok versenyét, egy modern környezetbe helyezett klasszikus mesével. 

A zsűri visszavonult felállítani a sorrendet, ezalatt pedig tombolasorsolást rendeztek, amin a gyerekek számára legértékesebb ajándékokkal, finom édességekkel jutalmazták a szerencséseket.

A zsűri a következőképpen döntött: a III. helyet megosztva az V. és a VII. osztálynak ítélték oda, II. helyen végzett a VI. A osztály, az I. helyen pedig szintén holtverseny alakult ki a VIII. és a VI. B osztály között. A különdíjaknak Pol Norbert, Borbély Hunor és az V. osztály „öregasszonyai” örülhettek.

A látott produkciók kapcsán Siska-Szabó Hajnalka zsűritag megjegyezte, hogy kicsivel ötletesebb jelmezekbe is bújhattak volna a versenyzők.

[Fotó: Bortoș Júlia]