Ének, zene, vers és mese – Az előkészítősök és a másodikosok karácsonyváró műsora

Karacsonyi_musor_0_2_osztalyosok_sav

Ma, hétfőn az előkészítősök és a másodikosok nyitották meg a karácsonyváró ünnepségek sorát a Csiky Gergely Főgimnázium szépen feldíszített Tóth Árpád termében. Amely szinte zsúfolásig megtelt a gyermekek énekében, táncában, vers- és mesemondásában gyönyörködő szülőkkel, nagyszülőkkel, testvérekkel és hozzátartozókkal.

A műsort a Hangyócák, vagyis az előkészítő osztály kisdiákjai nyitották Ady Endre Kis, karácsonyi ének című versével, majd hagyományos karácsonyi versek, énekek, és A három fenyő című mese következett. Tréfás versek és énekek után a lányok Hull a pelyhes című táncára, végül pedig a fiúk törpös táncára tapsolt a hálás közönség. 

A második osztály a Zöld manók táncával kezdte, majd rénszarvas-tánccal folytatta a műsorát, végezetül pedig egy decemberi mesével kívánt a nézőknek áldott, békés karácsonyt és boldog új esztendőt.

Szép, meghitt, ünnepet idéző műsort állítottak össze az előkészítősök és a másodikosok, hála Kurunczi Enikő, illetve Khell Jolán tanító nénik odaadó munkájának. Holnap, kedden a Kincskereső Óvoda középső csoportjának tagjai, illetve az elsős osztályok diákjai és pedagógusai fogják bemutatni karácsonyváró műsorukat a Tóth Árpád teremben. A hét teljes programját ITT tekinthetjük meg.