Csikys lánycsapat az iskolák közötti kosárlabda tornán

Lany_kosarcsapat_2014_sav

Dávidházy Imre nyugdíjas kosárlabda-edző tavaly óta szabadidejében foglalkozik iskolánkban egy lány és egy fiú kosárlabda-csapat edzésével. Úgy gondolta, hogy idén az V–VIII. osztályos lányok megértek már arra, hogy a bajnokságban is részt vegyenek. Igaza volt.

November 24–28. között három meccs zajlott le. November 25-én, kedden az Aurel Vlaicu Általános Iskola csapatát győzték le a csikysek 72–5-re, november 27-én, csütörtökön pedig a 6-os számú Általános Iskola csapatát 59–7 arányban. A Pedagógiai Líceum csapata már kemény dió volt, hosszabítás után 27–35 arányban alulmaradt a Csiky csapata, így csoportjában a második helyen végzett. Jövő héten, a keddi elődöntőben a másik csoport első helyezettjével, azaz a Ghiba Birta Főgimnázium V–VIII. osztályos csapatával játszunk a döntőbe jutásért. 

Dicsérnivaló az edző és a lányok munkája. Olyan csapat ellen maradtak alul, amelynek 7 leigazolt játékosa van, míg nálunk hárman vannak, akik komolyabban űzik ezt a sportot.

A csapat tagjai: Spier Alexandra (V. osztály), Péter Noémi, Rudolf Judith, Vasas Karen (VI. A), Cirják Zsana, Diószegi-Bondár Krisztina, Farkas Tímea, Tóth Orsolya (VI. B), Takács Andrea (VII.), Horga Annamária, Spier Szilvia (VIII. B).

Az alábbi fotók a 6-os számú Általános Iskolával vívott mérkőzésen készültek.

[Fotó: Spier Mihály]