A kód neve: DÉVA!

deva-0 Október 27–29. között került sor a csikys Sigur.Info-brigád eddigi legnagyobb „bevetésére”: Dévára, a Téglás Gábor Iskolaközpontba utaztunk, Kocsis Attila Levente igazgató úr meghívására. Nagy bevetés volt, hiszen most először folytathattuk tevékenységünket a megyén kívül, másrészt pedig, ennek keretén belül, végre több időt is együtt tölthetett a kis csapat.

Érkezésünkkor, csütörtök délelőtt, Balogh Botár Károly Csaba aligazgató úr fogadott, aki 20-25 fős csoportokat állított össze a számunkra. Az első foglalkozásunk egy V–VII. osztályos diákokból verbuvált csoporttal zajlott le, akik számunkra szokatlan módon, folyamatos kérdésekkel és hozzászólásokkal bombáztak minket. Nem különböztek ők az eddigi diákoktól, akikkel a korábbi munka során szerencsénk volt találkozni, csupán csak sokkal bátrabban avattak be internetes szokásaikba és mesélték el eddigi tapasztalataikat.

A kétórás tevékenységet követően megebédeltünk, majd megpihentünk. Ám csapatunkat a szép napos délután mégis kicsalogatta az iskola udvarára, ahol alaposan kifocizhattuk magunkat. Vacsora után filozófikus gondolatokba merülve és vicces történeteket mesélve töltöttük esténket.

Másnap, péntek délelőtt (előbb picit álmosan, de aztán mégis magunkhoz térve) egy VIII–X., majd pedig egy XI–XII. osztályos csoporttal találkoztunk. Mivel ők már az „idősebb” korosztályhoz tartoznak, ezért ennek megfelelően próbáltuk felhívni figyelmüket az interneten leselkedő veszélyekre. Toth Evelyn az internet hasznos, illetve káros oldaláról, Nagy Attila-Sándor a megfelelő vírusvédelemről és a biztonságos jelszavakról, Moroz Annamária a közösségi oldalak veszélyeiről és a személyes adatok megőrzéséről, Mester Roland pedig a Facebook-jelenségről, illetve a számítógépes játékok veszélyeiről beszélt és beszéltette a diákokat. Ezek az órák is jó hangulatban, nyitott légkörben zajlottak le.

Ebéd után közvetlen beszélgetést folytattunk Kocsis Attila Levente igazgató úrral, akinek röviden beszámoltunk eddigi tevékenységeinkről, és mindegyikünk elmondta, hogy mi a saját, testre szabott feladata az órák keretében. Távozásunk előtt az igazgató úr megajándékozott a Téglás-évkönyv egy-egy példányával, majd tőle elköszönve befejeződött a hivatalos dévai programunk.

Péntek délután alkalmunk volt meglátogatni a város büszkeségét, a dévai várat. Sajnos, Ilona János tanár úr nem tarthatott velünk, mert egy nappal korábban csúnyán megsérült focizás közben, és makacssága miatt muszáj volt nélküle elmenni. De nem is hagytuk ám sokáig magára, a várséta után elmentünk a városba vacsorázni, ahol nem is számítottunk arra, hogy egy Hawaii-pizza (mmmm!) fogja kirobbantani el nem múló jókedvünket. Természetesen ezen az estén is jobbnál jobb történeteket meséltünk egymásnak, és jókat kacarásztunk.

Szombat reggel, a tanár úrnak köszönhetően jól indult a napunk, zenével próbált kicsalogatni minket az ágyból. Annak ellenére, hogy ilyen szép ébresztésben volt részünk, mégis szomorúan indultunk haza, mert tudtuk, hogy véget értek a dévai feledhetetlen napjaink.

[Fotók: Ilona János, Mester Roland, Moroz Annamária, Nagy Attila-Sándor, Toth Evelyn]

3 hozzászólás a(z) “A kód neve: DÉVA!” bejegyzéshez

  1. Nagyon orulunk,hogy itt lehettetek es szivesen varun vissza!!! Remek bemutatast tartottatok! Sok mindent megtudtam amirol meg fogalmam sem volt! Koszonom es szivesen varunk vissza Devara!

  2. Mi is nagyon örülünk, hogy hozzátok is ellátogathattunk, és hogy hasznos információkkal láthattunk el benneteket! Nagyon jól éreztük magunkat, nagyon szivesen visszamennénk!! :D…Nem tagadom, eléggé meglepett, hogy nem felejtettetek el minket, és annak kifejezetten örülök/ örülünk, hogy látogatjátok iskolánk honlapját! Köszönjük! Üdv nektek!..Ja, és majd elfelejtettem: tessék biztonságosan internetezni!!! :D:D 🙂

Hozzászólások lezárva.