Az Európai Expressz újévi üdvözlete

Ahogy arról már többször is részletesen beszámoltunk, 2015 szeptembere óta iskolánk is bekapcsolódott a The European Express: Everybody on Board! nevet viselő Erasmus+ projektbe. A helyi szervezők Zsámbok Zoltán XII. A osztályos tanuló közreműködésével a néhány héttel ezelőtti Mikulás-napi fényképekből készítettek egy másfél perces kisfilmes újévi üdvözletet. Alább ezt tekinthetjük meg.

Berobbant a Mikulás az intribe!

intri_mikulas_2016_sav

Eddig minden évben ellátogatott hozzánk, intrisekhez (nem is olyan messziről) a Mikulás, s ez idén december 5-én is így volt. Mindenki nagy izgalommal várta (még az is, akinek ez már nem újdonság), hogy mikor jön már el az a perc, amikor megkaphatja a várva várt ajándékát.  Folytatás

Mikulásváró sütivásár

sutivasar_mikulasra_sav

November 22-én, kedden 9 órától sütivásárt szerveztek iskolánk tizedikes diákjai a két épületet összekötő hídon. A „sóhajok hídján” felsorakoztatott rengeteg házi készítésű édes és sós sütemény, palacsinta, fánk, üdítő, forró csoki és tea könnyen talált gazdára. A rendezvény célja, hogy az így befolyt összegből szervezzék meg a Mikulás napi ajándékozást.  Folytatás

Videón a csikys mikulásjárás és a cipősdoboz akció is!

Eltelt néhány hét a december eleji mikulásjárás, illetve a rendkívül sikeres cipősdoboz akció óta. Fényképes riportokkal erről is, arról is beszámoltunk, sőt a tévénézők az M1 műsorán is láthattak riportot a mikulásjárásról. Ám az Alaszu Tibor által akkor leforgatott anyag olyan gazdagnak bizonyult, hogy Pálfi Kinga még egy hangulatos négy perces kisfilmet összevágott belőle, csakis most, csakis nekünk (mert megérdemeljük :) ), amelyet alább tekinthetünk meg.

Az M1 december 22-én a Ma délután adásában riportot sugárzott a Rogoz Marianna tanárnő és a XI. B osztály által szervezett idei csikys cipősdoboz akcióról is. Érdemes ezt is megnézni, mégpedig IDE kattintva, 44:20-tól kezdődően.

Mikulás a Kincskeresőben

Mikulas_Kincskereso_sav

Örömet szerezni jó! Ezzel a jelmondattal indult a X. C osztály Mikulása és krampusz kísérete december 4-én a Kincskereső óvodába.

A gyerekek türelmetlenül várták a fáradt, messziről érkezett csapatot. Hogy egy kicsit jobb kedvre derítsék a nagy zsákot cipelő vendégeket, mindhárom gyermekcsoportban énekeltek nekik. A lelkes fogadtatásnak megvolt a jutalma, minden gyermek kifestőt, édességeket, gyümölcsöket és egy-egy plüssállatkát kapott. Mindenki jó volt, hallgatott az óvónénire és szüleire, legalábbis ezt tudta meg a Mikulás az ölében ülő gyermekektől.

Mindenki jól érezte magát: iskolánk legkisebbjei azért, mert ajándékokkal térhettek haza, a X. C diákjai pedig azért, mert a két héten át tartó komoly szervezőmunkájukkal ekkora örömet szerezhettek és mosolyt csalhattak a gyerkőcök arcára.

[Fotó: Pálfi Kinga]

Mikulásjárás Aradon – az M1 műsorán

Csikys_Mikulasjaras_M1

December 5-én, szombat reggel a (nem is túl) korán ébredők az M1 műsorán találkozhattak iskolánkkal az előző napi Mikulásjárás kapcsán.

A Ma reggel aznapi adásában Pálfi Kinga riporter összeállításában ismerkedhettek meg a tévénézők a tizedikes mikulások és krampuszok pénteki körútjáról, az elemi osztályoknál és a Kincskereső óvodában tett látogatásukról, illetve az AMISZ által a Jelen házban szervezett ünnepségről. A valamivel több mint három perces összeállítást IDE, vagy a fenti képre kattintva nézhetjük meg, 2:20-tól kezdődően.