Pénteken aprópénzgyűjtés

bani-maruntiKedves csikysek!

Pénteken, május 5-én a Kortárskönyv-kommandó ismét aprópénzgyűjtést szervez, hogy újabb könyvekkel gazdagítsuk könyvtárunkat.

Kérjük, gyűjtsétek össze az otthon kallódó aprókat, és hozzátok magatokkal pénteken. Ne habozzatok segíteni, hisz minden bani számít!

Leiner Laura: Akkor szakítsunk [Kortárskönyv-kommandó]

akkor-szakitsunkA könyv főszereplője Kornélia (becenevén Lia), akinek szíve össze van törve, ugyanis karácsony előtt szakított barátjával, Norbival. A dolgok úgy alakulnak, hogy Lia együtt szilveszterezik Norbival és legjobb barátaikkal. Aznap este mindketten randevúra készülnek… de nem egymással.

A történet igen eseménydús, sok minden kiderül a szerelmesekről. Norbi vajon túltette már magát Lián? Vajon lehet még közös jövőjük? Miközben Liáék ezekre a kérdésekre keresik a válaszokat, addig legjobb barátaik, Csabi és Eszti álomkapcsolata nagy fordulatot vesz, kezd összeomlani minden körülöttük. Vajon Lia ismerőse, Ákos, szándékosan bukkan fel minden kis veszekedés, illetve romantikus pillanat közben? Vagy csak nem találja a helyét a világban? Olvasd el a könyvet, és megtudod a kérdésekre a választ!  Folytatás

Alan Dean Foster: Star Wars – Az ébredő erő [Kortárskönyv-kommandó]

az_ebredo_ero„Napra éj jő,
Éjre nap.
Sötétségre fény, míg ismét
Csak sötétség marad.
Összevegyül, keveredik
Ezer gondot ád.
Bár különbséget,
Azt mondják,
Csak egy
Jedi szeme lát.”
(Whill Krónika, 7:477)

„Réges-régen, egy távoli galaxisban…”

A Csillagok háborúja hetedik része Alan Dean Fostertől, a híres sci-fi-írótól érkezett el hozzánk, és a Star Wars – Az ébredő erő című film alapján készült. A történet a hatodik rész, A Jedi visszatér eseményei után 30 évvel zajlik. Sok minden történt ez idő alatt, az biztos.  Folytatás

A Kortárskönyv-kommandó újra akcióban

penzgyujtes_kkAhogy azt korábbi bejegyzésünkben jeleztük, az első félév utolsó heteiben aprópénzgyűjtést szerveztünk az iskolában. Minden osztályba elmentünk, hogy mindenki adakozhasson a Kortárskönyv-kommandónak, hogy az összegyűlt pénzből újabb könyveket szerezhessünk be.

A legbuzgóbbak az I–IV. osztályos diákok voltak (III. B, II., I. osztály – az első három helyezett 😀 ), de a nagyobbak is sokkal hozzájárultak, sőt Hadnagy Éva és Spier Tünde tanárnők külön-külön is több maréknyi aprópénzzel segítettek az összeg növelésében. Örömmel kijelenthetjük, hogy sikeres volt az akció, mert 555 lej gyűlt össze, ami mellesleg 20 kg-ot, több mint 5000 érmét jelentett. Ezt a sok-sok aprót beváltva újabb könyvekkel gazdagíthattuk a könyvtárunkat, ahogy azt a képeken is láthatjátok. Reméljük, kedvet kaptok az olvasáshoz, és minél többen fogjátok lapozgatni a könyveket.

Ui. Ha ismét nehéz a pénztárcátok a sok apró miatt, nyugodtan keressetek fel bennünket. Örömmel fogadunk minden adományt!

E. Lockhart: A hazudósok [Kortárskönyv-kommandó]

hazudosokA könyv a Sinclair családról szól. Sinclairékről, a tipikus gazdag, amerikai sznob családról, amelynek tagjai mindent megtesznek azért, hogy a világ előtt tökéletesnek tűnjenek, és hogy ez a látszat örökre fennmaradhasson.

Cadence Sinclair nem érti, hogy családjának miért ez a legfontosabb, hiszen számára a boldogságot három barátja, Gat, Johnny és Mirren jelenti, akikkel a család magánszigetén találkozik minden nyáron. Ők négyen a Hazudósok, akik lázadást indítanak a szüleik és nagyapjuk eszméi ellen. Csakhogy a Hazudósok az utolsó együtt töltött nyár óta már nem keresik Cadence-t, a lány minden levele megválaszolatlanul marad, és nem érti, hogy miért. Mindössze annyit tud, hogy a tizenötös nyáron bekövetkezett balesete tehet mindenről, de nem emlékszik semmi másra a tragédiával kapcsolatban, csak annyira, hogy megtörtént, és minden más lett miatta.  Folytatás

Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra [Kortárskönyv-kommandó]

rocksztart-kaptam-karacsonyraRég nem olvastatok könnyű, vicces könyvet? Szeretitek, ha minden a feje tetejére áll? Az egyik legjobb megoldás, ha a kezetekbe veszitek a Rocksztárt kaptam karácsonyra című LOL-könyvet.

Holly a nagyapjával és szörnyeteg unokatesóival hajókirándulásra megy. Tengeribeteg lesz, ezért kénytelen beosonni egy idegen lakosztály fürdőszobájába. Innen kilépve egy dögös pasival és paprikaspray-jel kénytelen szembesülni. Mivel a srác egy híres rocksztár, a lány nem sétálhat ki „csak úgy”, szétesett állapotban a rocksztár kabinjából, hisz a paparazzik nyomban megneszelnék. Nem mindennapi alkut kötnek, aminek következtében rengeteg fordulat várható.  Folytatás