Már csak két nap!

Kedves természetbarát diákok!

Már csak két napotok maradt, hogy számot adhassatok arról, milyen jól ismeritek a nálunk élő madarakat és egyéb élőlényeket! Január 27-ig zajlik a Fajok vetélkedője elnevezésű online verseny, a Természetbarát iskolák program kedvelt tevékenysége, a https://quizz.sor.ro/ oldalon.

A versenyen való részvételhez minden résztvevőnek regisztrálni kell. A személyes adatok kitöltése után aktiváljátok a profilotokat, és már indulhat is a verseny!

Hajrá, természetbarátok!

Implomon a csikysek

Az Implom József középiskolai helyesírási verseny Arad megyei szakaszának II., III., és IV. helyezettje – Olai Viola (középen), Fridrik-Hegyes Anna (jobbra), és Tiba-Fischer Eszter (balra) –, a felkészítők, Rudolf Ágnes és Ruja Ildikó magyartanár társaságában
[Fotó: Rónai Zoltán]

2023. január 14-én ismét fizikai jelenléttel rendezhettük meg az Implom József középiskolai helyesírási versenyt, amelyen a IX–XII. osztályos diákok, évfolyamtól függetlenül, ugyanazokat a feladatokat kapják.

A megmérettetésre összesen 19 tanuló vállalkozott. A korábbiakhoz hasonlóan, a verseny két részből állt: tollbamondás és feladatlap. A tollbamondás szövege az öt éve elhunyt Kányádi Sándor emlékét idézte fel, s erre a feladatra 50 pontot lehetett kapni. A feladatlap összesen 10 gyakorlatból állt, melyek helyes megoldása összesen 100 pontot jelentett.

A megyei szakaszon a következő eredmények születtek:

I. helyezett: Szabó Sára (XII. A)

II. helyezett: Olai Viola (XII. A)

III. helyezett: Fridrik-Hegyes Anna (XI. A)

IV. helyezett: Tiba-Fischer Eszter (IX. A)

Ők négyen képviselik majd iskolánkat és megyénket a február 3–5. között Sepsiszentgyörgyön megrendezendő országos fordulón.

Gratulálunk nekik az elért eredményekhez, és kívánunk sok sikert az országos megmérettetésen!


A megyei szakaszon kapott feladatok, azaz a tollbamondás és a feladatlap ITT, illetve ITT tekinthető meg, próbálható ki.


Felhívás

2023. február 20–23. között Arad lesz a házigazdája az Országos Magyar Matematika Olimpiának (OMMO), amelyen Románia magyar iskoláinak közel 200 legjobb matematikusa fogja összemérni tudását. A verseny helyszíne idén az aradi Csiky Gergely Főgimnázium lesz.

   Tovább…

100 év… 100 nap… 100 perc… Van egy perced? (1.)

A magyar kultúra napján veszi kezdetét iskolánk új irodalmi projektje, melynek címe 100 év… 100 nap… 100 perc.

100 év… azaz iskolánk, a Csiky Gergely Főgimnázium épülete idén 100 éves.

100 nap… azaz ebben az új évben 100 napon szeretnénk emlékezni és ünnepelni.

100 perc… azaz mindegyik napon egy-egy magyar költő vagy író alkotásának tolmácsolását hallgathatjuk meg egyperces kisfilmekben.

   Tovább…

Együtt a kis harcosokért! Kezdjük az új évet egy jó cselekedettel

Kedves diákok! Kedves szülők!

Csütörtökön, január 26-án délután 17 órától jótékonysági előadást szervezünk, melynek bevételét a daganatos betegséggel küzdő gyerekek számára ajánljuk fel.

   Tovább…

Tartsunk lépést a digitális bennszülöttekkel!

KEEPING UP WITH DIGITAL NATIVES címmel újabb Erasmus+ pályázatot nyert a Csiky Gergely Főgimnázium. A KA210-SCH-7D9BD738 számú kis léptékű köznevelési partnerségi projekt elsődleges célkitűzése a középiskolai tanárok digitális kompetenciájának a fejlesztése.

   Tovább…

Január 16–27.: Fajok vetélkedője!

Már két tanévben sikerrel teljesítettük a Román Madártani Egyesület által meghirdetett Természetbarát iskolák program tevékenységeit. Első évben kiérdemeltük, második évben sikeresen megtartottuk a táblácskát, ami természetbarát iskolának nyilvánította a Csiky Gergely Főgimnáziumot.

   Tovább…