Pályázatok (2011–2012)

 

Székely kapuk – zöld kapuk (2011. október–2012. május)
A pályázat célja a környezettudatosságra való nevelés és a környezetvédelem aktuális feladatainak felismertetése. Magyarországi, szerbiai, szlovákiai, ausztriai és romániai iskolák a partnereink.
Projektfelelős: Pintér Mária és Rogoz Marianna.
A pályázati tevékenységekben a IV., és a XI. A osztályok vesznek részt.

Sigur.Info – A biztonságos internethasználatért (2011–2012-es tanév)
A Sigur.Info az Európai Unió által támogatott Safer Internet Program romániai része.
Célja a számítógép és az internet biztonságos használata, elsősorban figyelemfelkeltő, tájékoztató akciók lebonyolításával a gyermekek, szülők és tanárok körében.
A Sigur.Info országos irányító szervezetei: Organizaţia Salvaţi Copiii, Positive Media, Focus – Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual.
A Csiky Gergely Iskolaközpont 2010 tavaszán kapcsolódott be a Sigur.Info hálózatba.
Projektfelelős: Ilona János informatikatanár.
Önkéntes segítő diákok: Mester Roland (XI. B), Moroz Annamária (XII. B), Nagy Attila-Sándor (XII. A), Toth Evelyn (XII. A).
A pályázati tevékenységbe az elmúlt tanévben 13 csikys osztályt, 1 vegyes aradi-pécsi csoportot, 1 aradi, illetve 7 Arad megyei általános iskolát vontunk be. Az osztályfőnöki órákra ellátogató pályázati akció-brigád (projektfelelős és önkéntes diákok) életkor specifikus, interaktív foglalkozások révén igyekszik felhívni a figyelmet az interneten leselkedő veszélyekre.
Az idei tanévben is folytatjuk a tevékenységet. További csikys és nem csikys osztályokat, csoportokat kerestünk/keresünk fel, például, október 17-én a VIII. osztályt, október 25-én a X. A osztályt, október 27–29. között pedig a dévai Téglás Gábor Iskolaközpontban három különböző korosztályú csoportot.
Kérdéseket, javaslatokat örömmel várunk a sigurinfo.csiky@yahoo.com email-címen.

Segíts zöldséggel!
2011. október 31. és november 7. között zöldség- és gyümölcsgyűjtési akciót szervezünk, amellyel a rászoruló, sokgyermekes családok megsegítése lesz a célunk. Ez a tevékenység a Tanügyminisztérium és a Children’s High Level Group nevű egyesület közös programja.
Célja a diákok felelősségtudatának, segítőkészségének fejlesztése. Jelmondata: „Mondj le te egy kevésről, mert másnak az sokat jelent!”
Projektfelelős: Rogoz Marianna tanárnő.

Húsvéti vásár (2012. március–április)
A pályázat az interkulturalitás jegyében zajlik. A kitűzött cél az, hogy a különböző nemzetiségű résztvevők felfedezzék más nemzetiségek kultúráját, megismertessék egymással a húsvéti ünnepkörhöz kötődő hagyományaikat. Másodlagos célkitűzés a tanulók kommunikációs készségének, vállalkozó szellemének, állampolgári öntudatának fejlesztése.
Partnereink: a lippai Sever Bocu Iskolaközpont, az Arad megyei Tanfelügyelőség, a lippai Atanasie Marienescu Iskolaközpont, a Vingai Iskolaközpont, a Nagylaki Iskolaközpont, az Aradi Henri Coandă Iskolaközpont és a szentannai Szent Anna Általános Iskola.
Projektfelelős: Rogoz Marianna tanárnő.

Agenda Europa – A mi Európánkért (2011–2012-es tanév)
A pályázati tevékenységekben résztvevő XI. osztályos diákok közösen fedezik fel az Európai Uniót, annak tagállamait, aktuális gazdasági, társadalmi, politikai és kulturális problémáit. Arra keresik a választ, mit jelent öntudatos, társadalmilag elkötelezett uniós állampolgárnak lenni. Partnereink: az Arad Megyei Tanfelügyelőség, a belgiumi Generation Europe Alapítvány és a Neveléstudományi Intézet.
Projektfelelős: Rogoz Marianna tanárnő.

Kulturális interferencia (2012. május)
Már hagyományossá vált látogatásra kerül sor idén is, amikor iskolánk diákjai vendégül látják a lengyelországi Lodz városából érkező csoportot.A program sokoldalú lesz: közös, angol nyelvű tevékenységeken vesznek részt diákjaink, a lodzi 13-as számú Gimnázium diákjaival és tanáraival, de lesz óralátogatás, műsoros est, sportvetélkedő, városnézés és múzeumlátogatás.
Projektfelelős: Rogoz Marianna.

Legyél te is önkéntes! (2011–2012-es tanév)
A Szivárvány Gyermekotthonnal partnerkapcsolatot tartunk fenn. Célunk az, hogy alkalmat teremtsünk tanulóinknak a mássággal való találkozásra, arra, hogy együttléttel, törődéssel, közös tevékenységekkel segíthessenek a rászoruló gyerekeken. Ugyanakkor azt is tudatosítjuk bennük, hogy az önkéntes munka nemesít, jobbá tesz és másokkal összekapcsol minket.
Projektfelelős: Rogoz Marianna.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

16 + 20 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .