Az iskola kínálata (2011–2012)

 

Szeretettel várunk az I. osztályba minden gyermeket, aki magyarul szeretne tanulni.
Az V. osztályba az aradiak mellett azokat a vidéki tanulókat is várjuk, akik szülőfalujukban nem tanulhatnak anyanyelvükön.
Az I–VIII. osztályosok számára napközit biztosítunk.
Korszerűen felszerelt bentlakásunk 100 férőhellyel rendelkezik.
A VIII. osztályt végzettek a következő középiskolai szakokon folytathatják tanulmányaikat:

I. Elméleti osztályok
1. Matematika–informatika–intenzív angol nyelv (30 hely) 
Ezen a szakon a tanulók emelt óraszámban tanulják az angol nyelvet és részletes betekintést nyernek a számítógép különböző területeken való felhasználásába (programozás, hálózati ismeretek, weblap-készítés, szövegszerkesztés, táblázatkezelés, adatabázis-kezelés stb.)
Kiemelt tantárgyak: számítástechnika, informatika, matematika, fizika, idegen nyelv.

2. Filológia (30 hely)
Olvasni szerető, széles érdeklődési körű diákok számára ez a legmegfelelőbb szak. Az egyetemek újságírói és média szakán való továbbtanulásra készülhetnek fel itt a diákok.
Kiemelt tantárgyak: magyar nyelv és irodalom, világirodalom, idegen nyelvek, kommunikáció.

II. Szaklíceumi osztályok
1. Szolgáltatások (30 hely)
Kiváló előképzést biztosít mindazon tanulók számára, akik közgazdasági pályán kívánják folytatni tanulmányaikat. A XII. osztály elvégzése után, a kereskedelmi és pénzügyi technikusi szakdiploma megszerzésével lehetőség nyílik a szakmában való elhelyezkedésre.
Kiemelt tantárgyak: matematika, marketing, könyvelés, üzleti kommunikáció és tárgyalások, piacelemzés, szolgáltatások minősége, számítógépes ismeretek.

2. Turisztika (30 hely)
A 2010–2011-es tanévtől kezdve új osztályunk a turisztika és a vendéglátás területén biztosít technikusi diplomát végzős diákjainknak. A szakmai gyakorlat alatt „élesben” alkalmazhatják az elméleti órán tanultakat, az általuk létrehozott gyakorló cég keretein belül. A négy líceumi év szak- illetve érettségi vizsgával zárul. EU-s normák szerint a végzőseink hármas szintű szakdiplomát kapnak.
Kiemelt tantárgyak: vagyonkezelés, a szolgáltatások minősége, piacelemzés, humán-erőforrások, üzleti kommunikáció és tárgyalások, marketing, fizetőeszközök, számítógépes ismeretek, környezetvédelem.

3. Elektronika és automatizálás osztály (30 hely)
Főként az elektronika, a gépészet és a vezérlőrendszerek ötvözését jelenti. A négy év elvégzése után a diákok az érettségi mellett a szakképesítést igazoló technikusi diplomát is megszerezhetik.
Kiemelt tantárgyak: fizika, elektromosságtan, elektronika, digitális technika, méréstechnika, elektronikai technológia, villamos energetika.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − tizenhárom =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .