A hullámok hatása alatt

clark-little-beachVíz nélkül nincs élet. Ezt a megállapítást mindenki ismeri. A vízi sportok kedvelőire ez talán duplán is igaz. Ma három dologgal fogunk egyszerre foglalkozni: a természettel, a művészettel és a sporttal. Na, érdekesen hangzik? Vágjunk bele!

Természeti csodáink legyenek a hullámok, művészeti águnk a fényképezés, illetve a filmezés, választott sportunk pedig legyen a szörf.

Clark Little egy kaliforniai születésű fényképész, aki azzal foglalkozik, hogy csodálatos képeket készít, miközben a hullámokba vetve magát. ITT láthattok egy interjút vele (sajnos csak angolul), melyben elmeséli, hogyan jött az az ötlete, hogy hullámfotós legyen és milyen érzéseket kelt benne ez a hobbi. Javaslom, hogy teljes képernyőn nézzétek a videót, mert abban a képei is láthatóak és azokon van mit nézni. A képeit külön is megnézhetitek, ITT.

A hullámokhoz az emberek többsége a szörföt kapcsolja. Egy igaz történeten alapuló filmet, az Életem a szörf címűt ajánlom nektek, melyet én aggodalommal és idegességgel néztem végig, mert többször is azt hittem, hogy végre minden jó lesz, de nem, és még mindig nem, és majd csak a legvégén, és azt a mindenit, de jó ez a film! Nézzétek meg! Itt az előzetese:

És ha van kedvetek még egy hasonló hangvételű, igaz történeten alapuló filmhez, akkor ajánlom a Dogtown urait. Ez igazából arról szól, hogy mit tehet a hírnév és a pénz az emberrel. Ezt úgyszintén látni kell. 😉 Jó szórakozást!