Örökségünk Őrei a Városházán

Oroksegunk_orei_a_Varoshazan_savKedden, február 18-án, abban a kiváltságos helyzetben lehettünk – az Örökségünk Őrei programban résztvevő diákok –, hogy belülről is megcsodálhattuk a városházát Bognár Levente alpolgármester úr vezetésével. 

Először a Ferdinánd Terembe mehettünk be, amely eklektikus stílusban épült és nemrég újították fel. Ezután a Városháza teraszáról néztük meg a környező műemlékeket, amelyekhez a polgármester úr rövid magyarázatot is fűzött, majd irodájában tovább mesélt a város épített örökségéről, s arról, milyen fontos ezek megőrzése és védelme. A folyosókon megcsodálhattuk a falakat díszítő régi városképeket és térképeket.

Az Örökségünk Őrei – Fogadj örökbe egy műemléket program, amelyet a polgármester úr is nagyon hasznos kezdeményezésnek tart, lassan a végéhez közeledik, hamarosan meglesznek a győztesek, akik eljuthatnak Brüsszelbe. Az igazán jó dolog azonban az lenne, ha mi, akik kedvet kaptunk a műemlékvédelemhez, a brüsszeli kirándulás jutalma nélkül is együtt maradnánk, sőt további csikys társakkal bővülnénk és elmélyítenénk tudásunkat Arad építészeti kincseit, műemlékeit illetően.

/ További információk és képek az eseményről: a Nyugati Jelen honlapján. /