Kalózok az intriben!!!

Bentlakas_Kalozgolyabal_sav

November 21-én rendezték meg a gólyabált az internátusban. Idén kalózruhát öltöttek a mi kis gólyáink. Az esemény szervezői Sas Ibolya pedagógus irányításával a végzős bentlakók voltak, a próbákat is ők találták ki. Mivel messziről érkeztek hajósaink, kicsit fáradtan, de nagyon jól teljesítették feladataikat! Lássuk, melyek is voltak ezek.

Először Mészár Klaudia és Futó Zsolt, a két műsorvezető kérésére mindenki bemutatkozott, így még jobban megismerhették a gólyákat azok, akik nem tudták eddig, hogy milyen hullámok sodorták el őket a mi iskolánkba. Majd következtek a próbák, ahol felmérték, hogy milyen vérbeli kalózok is a kis gólyák. Mivel mindenki tudja, hogy a kalózok imádták a rumot, a tizenkettedikesek is ezzel próbáltak „kedveskedni”, ám rum helyett teát helyeztek el 4-4 csészében. A kalózcsemetéknek ezeket kellett kihörpinteniük, minél gyorsabban, hogy minél több pontot gyűjtsenek. Enyhítsd a szomjad! volt e próba neve, s a benne résztvevők bizonyosan nem voltak már szomjasak utána. Ezután, további görcsoldóként, görcsöt kellett oldani, mégpedig egy-egy madzagra (jó alaposan) rábogozott görcscsomókat. Váratlan fordulat címmel mesemondás következett. A gólyák kalózmesét kellett hogy mondjanak, minél hihetőbben, de a dolgukat megnehezítette az, hogy a mesélés közben szavakat kiabáltak be nekik, amelyekkel folytatniuk kellett a megkezdett mondatot, úgy, hogy még értelme is legyen! Nem volt könnyű dolguk, az egyszer biztos!

Táncra fel! – páros tánccal folytatódott a kalózparádé. Minden asztaltól egy-egy lány és egy-egy fiú tett kísérletet arra, hogy különféle zenére stílusosan ropja a ropnivalót. Volt hip-hop, keringő, tangó, népzene, lassúzás, de ők ezzel is megbírkóztak, sőt többen is igen-igen élvezték a táncikálást. (Az úri közönség táncol, ahogy Rejtő Jenő mondaná.) Lássuk, kalóz, mit tudsz! Igen, ez már egy általános műveltségi teszt címe volt, amelyen szinte minden asztaltársaság maximális pontszámot ért el. Mint tudjuk, a kalózoknál a kard mellett a kötélnek is fontos szerepe volt egy-egy csatában, ezért a fiúk kipróbálhatták a fogolyszabadítást is. Egy-egy tizenkettedikes lányt kellett kiszabadítaniuk, akik kötéllel voltak a székhez kötözve. Mégpedig igen szorosan! Nem kis nehézséget okozott a csomók kibontása, de végül ez is sikerült. Hátravolt még a kincskeresés, amelynek keretében egy térkép leolvasása után a teremben elrejtett kincseket kellett megtalálni. Volt egy kis baj a tájékozódással, de némi segítséggel és a közönség hangos biztatásával ez is sikerült.

A gólyaeskü hangos, csoportos és gólyacsőrös elmondása után következett az est fénypontja, az eredmény kihirdetése! A zsűri – Bálint Enikő, a Zimándújfalui Általános Iskola igazgatója, Ilona János informatikatanár, Hasas Paul turizmus szakos tanár, illetve Szlauko Tamara és Csíki Gergely, a tavalyi gólyapár – rövid, de hatékony egyeztetés után úgy döntött, hogy az idei (kalóz)gólyakiránylány-koronát (új magyar kifejezés, szótárban a helye!) a simonyifalvi Sebők Renáta (IX. B osztály) kapja, társa, a (kalóz)gólyakirály pedig a szintén simonyifalvi Virág Ákos legyen. Az eredmény mindenkit meglepett, volt aki örömében, volt aki bánatában hullajtott néhány könnycseppet.

A díjkiosztás és az elmaradhatatlan csoportképek után következhetett a gólyabál.

[Fotó: Ilona János, Rostás Szandra]