Hívogatás iskolánkba

Kisiratos_Csiky-bemutato_sav

November 21-én, csütörtökön Kisiratoson járt a Csiky Gergely Főgimnázium (kibővített) X. C osztálya. A helybéli Páter Godó Mihály Általános Iskolában Hadnagy Dénes igazgató úr fogadott minket, majd Ilona János tanár úr egy számítógépes vetítést mutatott be a Csikyről. Az idén általános iskolai éveiket befejező diákok, illetve a hetedikesek sok információt hallhattak és sok fotót láthattak a megye egyetlen magyar középiskolájáról. Az általános tudnivalókon (létszám, felszereltség, jutalmak, ösztöndíjak stb.) kívül a bentlakásról és az ott zajló tevékenységekről is számos érdekesség elhangzott.

Ezután minden tizedik osztályból egy-egy diák bemutatta azt a szakot, amelyen a főgimnáziumban jelenleg tanul. A matematika–informatika–intenzív angol nyelv és a természettudományok–intenzív angol nyelv szakot Csíki Gergely X. A osztályos (kisiratosi születésű) tanuló mutatta be. A közgazdaság szakról Sipos Szilárd X. C osztályos tanuló beszélt, a turisztika szakról pedig ismét egy helybéli diák, Kócsó Alexandra X. B osztályos tanuló mondta el a leglényegesebb tudnivalókat. Az elektrotechnika szak rövid bemutatása után az általános iskolás tanulók kérdezhettek. Ők, mint kiderült, meglehetősen bizonytalanok még a továbbtanulással kapcsolatban, de tavaszra, amikor a „nyitott napok” alkalmából ellátogathatnak a Csikybe, talán a döntéshez közelebb jutnak majd. Ebben segítette őket Rudolf Ágnes tanárnő is, aki az elhangzott bemutatókhoz fűzött hasznos kiegészítéseket.

A vendégek ajándékot is hoztak a kisiratosi diákoknak: a Csiky-Csuky diáklap egy-egy példányát, illetve számos évkönyvet osztottak szét a hetedikes és nyolcadikos tanulók között. A helybéliek pedig süteménnyel és üdítővel kínálták meg a jelenlévő csikyseket. 2014 őszén remélhetőleg minél több új kisiratosi diák választja majd a Csikyt s az ott zajló változatos tevékenységeket.

[Fotó: Bortoș Júlia, Ilona János]