Köszönjük a tanító néninek!…

kicsik_evzaroja_2013-1 „Elérkezett hát a várva várt nap, a tanévzáró napja. Ez a nap ünnepélyes lezárása a 2012–2013-as tanévnek, ugyanakkor számvetés is arról, hogy terveinket, elképzeléseinket mennyire sikerült megvalósítanunk ebben az évben.” E szavakkal kezdte ünnepi beszédét Hadnagy Éva aligazgató június 19-én, szerdán reggel az előkészítő, illetve az elemi osztályosok évzáró ünnepségén. Majd a forró nyári nap fő ünnepeltjeihez, a ballagó negyedikesekhez fordult. Most ti vagytok az ünnepeltek, mégis pici szomorúságot látok az arcotokon. Batyuval a vállatokon elindultok az ismeretlen, de izgalmas és felfedezésre váró világ felé. Én tudom, hogy minden búcsúzás nehéz. Tudom, hogy nehéz elengedni azt a kezet, amely négy éven keresztül óvott, nehéz elhagyni azt a termet, amely a biztonságot jelentette. De ígérem nektek, hogy mikor szeptemberben újra találkozunk, egy kedves, mosolygós osztályfőnök néni vár majd titeket és az osztálytermetek legalább olyan szép lesz, mint a mostani.” 

Az aligazgatónő köszönettel fordult a kollégákhoz, a szülőkhöz, de a vendégekhez is, majd kezdetét vette az ünnepi műsor. Először a harmadikos Back István Levente és Naschauer Karina (egyben az ünnepség nagyon ügyes műsorvezetője is!) szavalt, majd a negyedikesek nevében Cirják Zsana Mária emlékezett az eltelt négy évre. Fodor Tímea Gabriella a szülőknek, Rákóczi Rebeka a tanítóknak mondott köszönetet, Tóthpál Eszter pedig saját versét szavalta el. Péter Noémi is az elemitől búcsúzott, majd a negyedikesek meglepetése következett. Mivel Cirják Márta tanító néni minden iskolai ünnepségre igyekezett igazságosan, egyformán szétosztani a szerepeket, a negyedikesek úgy gondolták, mindannyian egy-egy mondatban mondják el, hogy mit köszönnek meg neki, illetve miért szerették őt. Többen az írás, olvasás megtanítását köszönték meg, de volt, aki annak örült, hogy az osztálykiránduláson megvédte a gyerekeket a veszélytől. Ezután maga a tanító néni szólt az egybegyűltekhez, örömmel és meghatottan.

Következett a tanulók díjazása, előbb a saját tanítójuk részéről. Az előkészítő osztályosok munkáját Kurunczi Enikő, az első osztályosokét Pintér Mária, a másodikosokét Khell Levente, a harmadikosokét Khell Jolán, a negyedikesekét pedig Cirják Márta értékelte. De az igazi díj- és oklevéleső még csak ezután vette kezdetét. Hiszen jó, sőt nagyon jó eredménnyel vettek részt a kisdiákok idén a különböző matematika versenyeken, helyesírási és nyelvhelyességi vetélkedőkön, mesemondó, versmondó, regemondó versenyeken. „Idén is Kuruttyolt a Csiky csapata, idén is eredményesen vett részt a Napsugár vetélkedőn, a lakitelki versenyeken, a Kőrösi Csoma Sándor Anyanyelvi vetélkedőn. De ugyanúgy jeleskedtek diákjaink és a szüleik a sportban is, gondoljunk csak a Nagy Vagy lelkes csapatára, vagy az Arad, mozgósítsd magad! sportversenyre.” (Újra az aligazgatói beszédből idéztünk.) Felsorolni is nehéz volna a sok-sok díjazottat, viszont a példa kedvéért csatoljuk a negyedikesek idei eredménylistáját. (Csak jelezzük, „alig” négyoldalas a dokumentum… 🙂 )

Délelőtt tíz óra felé járt az idő, s „egyre tüzesebben sütött le a nyári nap sugára”, de még hátravolt a harmadik osztályosok három éneke – egy a pedagógusoknak, egy a kisdiákoknak, egy pedig a szülőknek. Végül Simon András arad-belvárosi baptista lelkipásztor mondott áldást a vakációra induló kisdiákok életére. Imájával, illetve nemzeti imánkkal, a Himnusszal ért véget a szép ünnepség.