Karácsonyváró mézeskalácssütéssel

mezeskalacs-1 A Kincskereső óvodában december 11-én, kedd délután második alkalommal került sor az ünnepvárás jegyében a mézeskalácsdíszítésre. Szülők, gyermekek és nagymamák töltöttek együtt egy kellemes délutánt az időjárási viszonyok ellenére.

Az ovi hagyományainak megfelelően a nagy- és a középső csoport már délelőtt „sütkérezett”, nagy odaadással készítve a finom mézes süteményt. A kiscsoportban ezt a feladatot átvállalták a nagymamák.

A gyermekeknek lehetőségük nyílt végigkövetni a sütemény készítésének folyamatát, a hozzávalók összegyúrásától a sütésig. Majd délután sor került a mézeskalácsok díszítésére. A hagyományos cukormáznak nagy sikere volt, erről a gyermekek maszatos orcácskája árulkodott, de nem hiányoztak a különböző díszítő gyöngyök, cukorkák sem.

Ez a kellemes együttlét lehetőséget nyújtott arra, hogy óvodánk apraja-nagyja készüljön a karácsonyra, a szeretet ünnepére.

Ki miért jött el? Íme, néhány válasz:

„A fiammal és lányommal jöttem mézeskalácsot díszíteni. Mindannyian nagyon szeretjük a kreatív, fejlesztő dolgokat, egy nagy játék az egész. Otthon is készítünk minden évben, karácsonykor.” (Lészay Ildikó)

„Két fiammal jöttem egy kis kikapcsolódásra, nagyon szeretik az édességet és a kreatív dolgokat.” (Csipai Enikő)

„Együtt lenni gyerekekkel, óvónénikkel, szülőkkel, adventi hangulatban beszélgetni egyet.” (Holcz Bea)

„Szeretjük a kreatív tevékenységeket és ez így az óvoda keretein belül még érdekfeszítőbb.” (Andi anyuka)

„Ismerkedni, barátkozni és közösségápolás céljából.” (Lehoczki Emese)

„Hogy örüljünk az unokáinknak, s érezzük, hogy itt a szent Karácsony, örömmel, illatokkal, színekkel. Köszönjük, óvónéni.” (Egy nagyi)

„Mert szólt az óvónéni (óvónénik), mert ki volt írva, mert az ilyen rendezvények remekek, mert több kellene. Méd, még, még… Éljen!” (Tapasztó Ernő)

„A kisfiam, Roli, nagyon büszke, hogy milyen finomat sütöttek, és meg kell kóstolni. Jó a társaság, a gyerekek otthon érzik magukat és mi is.” (Vida Emi)

„Mert még soha nem sütöttünk együtt mézeskalácsot. Együtt sütni jó.” (Gujdár Gabi)

„Împreună cu fiul meu, am avut ocazia să mă bucur de câteva zeci de minute bune, jucându-ne cu forme și culori »dulci« care m-au adus cu sufletul mai aproape de sărbătoarea Crăciunului. Îi mulțumesc doamnei educatoare pentru această seară!” (Mihaly Otilia)