Csikys diákként az OBESSU közgyűlésén

Az OBESSU (Organising Bureau of European School Student Unions – Európai Iskolai Diákszövetségek Szervező Irodája) éves közgyűlésén 2023. december 8–11. között
[Fotó: Charles-Fekete Farkas Frederick]

A MAKOSZ (Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége) külügyi munkacsoportjának és a Csiky Gergely Főgimnázium diáktanácsának tagjaként országunk magyar diákjait volt lehetőségem képviselni az OBESSU (Organising Bureau of European School Student Unions – Európai Iskolai Diákszövetségek Szervező Irodája) éves közgyűlésén. A rendezvényre Hollandiában, Texel szigetén került sor 2023. december 8–11. között.

A részvevők az amszterdami reptéren találkoztak, majd autóbusszal mentünk a szigetre, ahol a következő két napot töltöttük.

A közgyűlés az OBESSU legfontosabb rendezvénye, a tagszervezetek ezen döntenek az éves tervről, a belső rendszabályzati változtatásokról, és a szervezet vezetőségéről. Idén kiemelt szerepet kapott a 16 éves életkortól való szavazás bevezetése EU-szinten, új elnökségi tagot választottunk és jogilag naprakészé tettük a szervezetet.

A rendezvény hivatalos része mellett lehetőség nyílt megismerkedni sok érdekes emberrel és különböző kultúrákkal, mivel a közgyűlésen jelen volt a legtöbb európai ország képviselője. Különleges élmény volt, és természetesen érdeklődve várom a további hasonló rendezvényeken való részvételt!

« A 2 »