Rákóczi Tábor 2023 – Felejthetetlen élmények, remek hangulat, az összetartozás érzése idén is

A 2023-as Rákóczi Táborban résztvevő Arad megyei diákok és kísérő tanáraik

Itt a nyár, a táborok időszaka. Ám kétséget kizáróan azok a legszerencsésebbek, akik a sátoraljaújhelyi Rákóczi Táborba utazhatnak! Mármint a hat díjazott csikys diák, valamint a 15 Arad megyei tanuló szerint is, akik idén július 9–14. között átélhették ezt az életre szóló élményt közel 500 magyar anyanyelvű diákkal együtt, akik a világ minden szegletéből érkeztek oda.

Ausztráliától Csehországig, Amerikától Finnországig, Erdélytől Spanyolországig, Vajdaságtól Partiumig jelentkeztek fiatalok, akik 5 napot tölthettek együtt. 84 település fiataljai találkozhattak, akiket összeköt anyanyelvük, hagyományaik, gyökerük. Idén is színvonalas programokban, izgalmas próbatételekben és szórakoztató előadásokban volt részük, amelyek örök élménnyé váltak ez alatt a rövid idő alatt.

A piros, zöld, sárga, kék árnyalatai alapján 15-20 fős csapatok alakultak már vasárnap este, akiket két csapatvezető felügyelt és segített. Sportnap és kézműveskedés, néptánc és zumba, nemezelés és méhészkedés, íjászat és tűzzsonglőrök, solymászat és a Magyar Nyelv Múzeuma, Ki mit tud és Onnan jöttem – mind-mind belefért ebbe az öt napba. A tábor helyszíne a Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont volt, Kelet-Magyarország egyik legnagyobb ifjúsági szálláshelye, amely 300 méter magasan egy öt hektáros ősfenyvesben helyezkedik el, lélegzetelállító kilátással Sárospatakra és Bodrogközre. Hűvös, üde szigetet jelentett ez a tábor a fullasztó kánikulában, a vastagabb felsőkre, esőkabátokra is szükségünk volt ezekben a napokban, az otthon maradottak legnagyobb csodálkozására.

Hálás köszönet a Rákóczi Szövetségnek a fantasztikus programokért, a szeretetteljes fogadtatásért és a remek szervezésért. Bízunk benne, hogy jövőre újra találkozhatunk!

« A 3 »