Osztálykiránduláson a IV. A

[Fotó: Viszhányó Aranka]

A keddi (június 13.) ballagás és évzáró ünnepség után a IV. A osztály Aranka tanító nénivel, Etus napközis tanár nénivel és néhány anyukával autóbuszra ült, és a Bihar megyei Magyarremete felé indult.

A Turul Kemping volt a főhadiszállás, ahonnan már szerdán kora reggel Székelyhíd felé kanyarodott a busz. Itt levelezőtársaink, a Petőfi Sándor Elméleti Líceum IV. C-s Step by Step osztályának diákjai vártak bennünket. Személyesen is megismerkedtünk barátainkkal, akikkel eddig csak leveleket váltottunk, majd a Legó-teremben folytatódott a közös munka. Oláh Katalin Melinda, székelyhídi tanító néni irányításával legóból versenyautókat raktunk össze, majd mozgásra is bírtuk járgányainkat, sőt versenyeztettük is őket. Ezután a padlórobotokat is programoztuk.

A közeli viszontlátás reményében búcsúztunk barátainktól, majd a nagyváradi állatkert felé vettük az irányt. Miután minden állatot „felfedeztünk”, és jól felszerelkeztünk fölöslegesnél fölöslegesebb ajándéktárgyakkal, a táborhelyünkre vitettük magunkat Pisti sofőr bácsival, hogy egy jót játszhassunk még lefekvés előtt. Az anyukák finom vacsorát főztek nekünk, sőt még pillecukrot is sütöttünk.

A második reggelen már nem költöttük fél hatkor a tanárokat és anyukákat, de még így is időben elindulhattunk a Meziádi cseppkőbarlangba. Bobby kutya kíséretével megcsodáltuk a barlang érdekes tereit, képződményeit. Kicsit megijedtünk az áramszünettől, de épségben sikerült megtalálnunk a kijáratot. Örömünkben kipróbáltuk a barlangi koncertterem akusztikáját is. Bobby kutyától is fájó búcsút vettünk, és elindultunk hazafelé. Ha Bobby kutya éhesen maradt volna, az én mesém is tovább tartott volna.

« A 2 »