„Madaras” rajzpályázat

A Román Madártani Egyesület minden évben meghirdeti a Természetbarát iskolák program rajzpályázatát. Idén a téma a madárfészkek sokfélesége.

Néhány fontos információ a pályázatról:

Ki pályázhat? Az óvodásoktól a középiskolás korosztályig minden diák pályázhat egy-egy alkotással. (Sőt, akár felnőttek – szülők, tanárok – is benevezhetnek.)

Mit kell/lehet rajzolni? A nálunk fészkelő madárfajok által épített vagy elfoglalt fészkeket és lakóikat kell megrajzolni/megfesteni. A művészi kivitelezés mellett fontos a faj és fészkének hű ábrázolása.

Mi a határidő? Április 30-ig kell elküldeni a rajzokat, festményeket szkennelve vagy fotó formájában a concurs@sor.ro e-mail címre.

Mit kell feltüntetni az e-mailben?

  • vezetéknév, keresztnév
  • életkor, osztály
  • postacím
  • email-cím
  • telefonszám

Mit lehet nyerni? A legszebb 25 alkotást a Román Madártani Egyesület a facebook-oldalán egy albumban közzéteszi, majd postán eljuttatja a nyerteseknek a rajzeszközökből, pólókból, munkafüzetekből, kitűzőkből álló jutalmakat.

A rajzversenyen kívül a Természetbarát iskolák program egy másik fontos tevékenységére is a  következő napokban kerül sor. Április 24–28. között zajlik a Fajok vetélkedője verseny országos szakasza a quizz.sor.ro oldalon. Iskolánkat két középiskolás diák képviseli ezen a szakaszon: Kiss Eszter (X. A) és Bac Barbara (XII. A), akik ügyesen vették az akadályokat a verseny megyei és regionális fordulóiban.

Hajrá, Eszter és Barbi! Legyetek most is nagyon ügyesek a madárfelismerésben!