Kincsvadászaton a nyolcadikosok

Nyolcadikosok kincsvadászaton 2022. május 17-én [Fotó: Timiș Dominik]

Május 17-én, kedden rendeztük meg a Csiky Gergely Főgimnáziumban a nyolcadik osztályosok nyílt napját, amelyre 9 iskolából érkeztek diákok. A nyolcadikosok az érkezés után külön csoportokra lettek osztva, amelyeket tizenegyedikes diákok vezettek. A délelőtt folyamán a leendő gólyáknak alkalmuk nyílt betekinteni a csikysek mindennapjaiba, levetítették számukra a csikys diákok által készített új szak- és iskolabemutató kisfilmet, illetve megnézhették a Buborékok című jelenetet, tizenegyedikes diákok előadásában, Rudolf Ágnes betanításában.

A színdarab megtekintése után a diákok buszra szállva indultak el a Csálai erdőbe, ahol a természet lágy ölén ebédeltek. Az erdőben a szervezők már izgatottan várták, hogy mikor érkeznek meg a diákok és kezdődhet el a játék, mivel idén nem egy átlagos nyílt napnak lehettek résztvevői a nyolcadikosok.

Hasas Paul tanár úr, illetve két tizenkettedikes diák vezetésével a XI. osztályosok egy izgalmas kincskeresést szerveztek a Csálai erdőben. A csapatoknak egy applikáció és egy térkép segítségével kellett eljutniuk mind a 11 ponthoz, amely az erdőben volt elrejtve. A csapatok különböző sorrendben és minél rövidebb idő alatt kellett megkeressék ezeket, majd teljesítsék az ott található feladatokat. A feladatok között volt logikai, ügyességi, sport, irodalmi, táncos, kreatív, de olyan is volt, hogy a diákok a célzóképességüket vagy éppen az egyensúlyukat kellett használják a feladat megoldásához. Minden csapat csak akkor tudta gyorsan megoldani a feladatokat, ha a tagok összefogtak, és együttes erővel próbálták segíteni egymást.

A kincskeresésnek, hogy még jobban beleélhessék magukat a diákok, egy háttértörténete is volt, amelyet két tizenkettedikes diák, Fábián Zsanett és Sztojka Szidónia találtak ki. E történet egy csúf királyról szólt, aki a Csálai várban élt. A király szeretett volna megszépülni, ezért a kelekótya varázslójától szépítő bájitalt kért. A varázsló véletlenül összekeverte a varázsfőzeteit, és így történt, hogy a király előreutazott az időben, és éppen a mi jelenünkben kötött ki. Ahhoz, hogy ő haza tudjon térni, a Hatalmas varázsló át kellett hogy adja neki a megfelelő varázsfőzetet. Ám a Hatalmas varázsló csak akkor segített a királynak, ha a király segített neki elcsábítani Urszulát (A kis hableány című mese boszorkányát). Ehhez a királynak szüksége volt a csábítás eszközeire, amelyeket a 11 pontnál a csapatok, a feladatok teljesítése után, az Őrzőktől kaptak meg. A következő, 12. pontnál egy összeszámolást terveztek a szervezők, ahonnan a csapatok elindulhattak volna az utolsó ponthoz, a Lávapályához, ahol megkaphatták volna a megérdemelt jutalmukat. Az utolsó pontnál egy vers alapján kellett volna a csapatoknak túljutniuk egy lávafolyón, hogy megszerezhessék az elrejtett „kincseket”, de az időjárás közbeszólt, és sajnos a játékot nem lehetett befejezni. A csapatok a látogató központ épületébe menekültek be az eső elől, ahol a szervezők pizzával vendégelték meg őket. Ameddig a diákok táplálkoztak, a szervezők átnézték a csapatok teljesítményét, és kiszámolták, hogy melyik csapatnak sikerült a leghamarabb és legjobban teljesítenie a feladatokat. Ezt követte az eredményhirdetés, ahol a Hatalmas varázsló elmondta, hogy melyik csapat győzött, majd átadta nekik a jutalmukat, mégpedig édességgel teli „kincsesládákat”.

A tevékenységet az Alma Mater Alapítvány és az Arad Municípiumi Kulturális Központ (CMCA) támogatta.

A szervezők nagyon remélik, hogy a rossz idő ellenére is a diákoknak nagyon tetszett a program, ősszel pedig tárt karokkal várják majd a leendő kilencedikeseket.

[Fotó: Timiș Dominik]

« A 2 »