Legnagyobbaktól a legkisebbeknek, avagy adni jobb, mint kapni…

Az adventi koszorún lobogó negyedik gyertyaláng is azt jelzi, hogy már nagyon közel a szeretet ünnepe, a karácsony. A XII. B osztály diákjai szerint a szeretet egyik legkézenfekvőbb kifejezési módja az ajándékozás, ezért gondolva egy merészet és nagyot, december 20-án, hétfő délelőtt meglátogatták iskolánk legkisebbjeit, a Kincskereső óvoda apróságait.

Csengőszóra nyílott ki a csodák kapuja, ahol megannyi csillogó, csodálkozó szempár várta a lelkes, de immár kissé megilletődött végzősöket. A pompás karácsonyfa alatt lelkesen daloló óvodások között, a végzős, turizmus szakos diákok egy-egy saját készítésű meglepetéscsomagot osztottak ki, amelyből nem hiányozhatott a kicsik által oly kedvelt kifestőkönyv, illetve a mai kor édességeit kiegészítő, hagyományos, saját készítésű mézeskalács sem. A Kincskereső fenyőfája alá még elhelyeztünk néhány játékot és meséskönyvet, majd hálás tekintetek és a „gyertek máskor is” hívószavak közepette búcsút vettünk a kicsiktől és a kedves óvónéniktől, akik zsebünkbe varázsoltak egy-egy szaloncukrot és egy-egy narancsot, búcsúzóul.

Az apróságok mosolya és ölelése, az ajándékozás öröme és a csodás együtt eltöltött pillanatok azonban életre szóló élményként maradnak meg végzőseink tarisznyájában.

Áldott Karácsonyt mindenkinek!