Let’s do it, Csiky!

szemet-0 Május 12-én több mint száz önkéntessel csatlakoztunk a Let’s do it, Romania! országos takarítási akcióhoz és igyekeztünk megtisztítani a Postarétet. Bár a csikysek nagy része eddig nem hallott még erről a mezőről, mostantól mindenki tudja, hogy ez Mosóczy-telep legforróbb területe, ahol semmi árnyék, de szemét annál több… úgyhogy kesztyűket fel és lássuk, mi minden került a zsákokba.

Cipőtalp, papucs, homokóra, tévékeret, bicikligumi, építkezési törmelék, kamionponyva, textília darabok, emberi test makett, megszámlálhatatlan PET-palack, és ki-ki kedvére folytathatná, hiszen bőven volt mit szedni. Az eredmény: csaknem kétszázötven teli szemeteszsák, ami viszont elég csekély ahhoz képest, hogy mennyi hulladékot találtunk szétdobálva. Ám rekordot döntöttünk, hiszen a megye iskolái közül mi voltunk a legtöbben. A délelőtt végén nagy nehezen, de sikerült összeállnunk egy kukás-csoportképpé.

Az, aki nem kapott fürösztést szemétgyűjtés közben, bepótolhatta délután a strandon, ugyanis minden önkéntes ingyenes belépőjegyben részesült. No, nemcsak ezért és a jutalom tízesért érte meg kibírni a tűző napot, a szagot s a legyeket, hanem azért is, mert a tavalyi évvel ellentétben ezúttal elszállították azt, amit mi összeszedtünk és másnap estére mindössze a gumiabroncsok maradtak az útszélén.

[Fotók: Tapasztó Zsolt és Pálfi Kinga]