Tanári előkarácsony

Tanári előkarácsony 2019. december 19-én [Fotó: Ilona János]

December 19-én, csütörtökön, a téli szünidő előtti utolsó (előtti) munkanapon a záró tantestületi értekezlet után karácsonyra hangolódtak a csikys pedagógusok. 

Előbb a XI. A osztály természettudományok szakos diákjai által Rudolf Ágnes magyartanár rendezésében színpadra állított rövid, hangulatos darabot tekintették meg, amely iskolánk névadója, Csiky Gergely Nagymama című színművéből készült. (A színdarabot a 2019-es Csiky-napon, december 6-án mutatták be a XI. A diákjai.)

A tanári előkarácsony néhány lépéssel odébb, a díszterem előterében folytatódott, ahol Spier Tünde igazgató és Tóthpál Renáta igazgató-helyettes adta át valamennyi kollégának (a Csiky Gergely Főgimnázium és a Kincskereső Óvoda pedagógusainak) az iskola ajándékát: a frissen megjelent évkönyv egy-egy példányát (hogy legyen mit olvasniuk a hosszú téli estéken), egy friss határidőnaplót (hogy legyen mit teleírniuk 2020-ban), illetve egy irattartó mappát és egy golyóstollat (hogy legyen mivel megírniuk és hol tartaniuk a sok és rendkívül hasznos iskolai dokumentumot…), mindkettőt a Csiky Gergely Főgimnázium nevével ellátva.

Az együttlét közös beszélgetéssel és falatozással ért véget. (A tévedések elkerülése végett: ezúttal nem/sem egymás idegeit falatoztuk!)

[Fotó: Ilona János]

« A 2 »