Különleges magyaróra Böszörményi Zoltánnal

boszormenyi_zoltan_magyarora_sav

Február 22-én, csütörtökön, a Magyar Próza Napja (február 18.) alkalmából Böszörményi Zoltán költő, József Attila-díjas szerző látogatott el iskolánkba, különleges magyarórát tartani a IX. A osztály tanulóinak. 

Vendégünk azzal kezdte az órát, hogy röviden bemutatta Jókai Mór, Mikszáth Kálmán és Lénárd Sándor írói munkásságát. Azt is megindokolta, hogy miért ünnepeljük éppen Jókai Mór születésnapján a Magyar Próza Napját. Arra biztatott minket, hogy olvassunk minél többet, hiszen az gyarapítja lelki világunkat.

Ezek után három novellát olvasott fel Füst című kötetéből, azzal a célból, hogy egy kicsit megnevettessen, és egyúttal betekintést nyerjünk saját prózavilágába. Elmondta, hogy ezeket a történeteket, csakúgy, mint a kötetben szereplő összes novellát, egy-egy számára érdekes mondat köré épített fel, amit olvasás közben talált Lénárd Sándor remekművében.

Az óra utolsó tizenöt percében kérdéseket tehettünk fel, amelyekre az író készségesen válaszolt. A válaszaiból többek között megtudhattuk, hogy mivel tölti a napjait, milyen könyveket szeret olvasni, és hogy szerinte milyen az élet Monacóban. Könyveket is hozott magával, így az óra végén mindenki elvehetett egyet Böszörményi Zoltán eddig megjelent novellás, vagy verses köteteiből.

[Fotó: Juhász Alexandra]

« A 2 »