A negyedik osztályosok előkarácsonya

negyedikesek_karacsonya_sav

Versekkel, énekekkel, ismert karácsonyi jelenetek bemutatásával teremtett karácsonyi hangulatot a Csiky Gergely Főgimnázium két negyedikes osztálya december 20-án, szerdán délután a Tóth Árpád teremben. 

Az előadást Almási Valéria IV. A osztályos tanulói kezdték versekkel, ismert énekekkel: Mennyből az angyal, Dicsőség, Ezüst szánkón. Szerepüket angyalkának, pásztoroknak, királyoknak, Máriának és Józsefnek öltözve adták elő, s a darab címe Karácsony éjszakája volt. Egy „korszerűsített” betlehemest is előadtak, amelyben a gyerekek gitár- és citeratudásukat is megmutathatták. Műsoruk végén egy táncot is előadtak, Csondor Kata Add tovább című dalára.

Bálint Erika IV. B osztályos diákjai először János mester történetét mutatták be, aki 9 gyermekével magára maradt, mert a gyermekek anyja belehalt az utolsó szülésbe. A szomszédban lakó gazdag üzletembert iszonyatosan idegesítette az éneklésük és semmiképpen sem értette, hogy szegénységük ellenére miért ilyen boldogok. Még pénzt is felajánlott nekik azért, hogy ne énekeljenek, de ők ezt nem fogadták el, mert többet ért nekik a felszabadult ének, mint az ezer pengő. Két diák gitárjátéka után egy újabb jelenet egy karácsony esti családlátogatásról szólt, majd a két negyedikes osztály közös éneke következett, és végül az elmaradhatatlan ajándékosztás.

« A 2 »