Ilyen még nem volt… Rendhagyó gólyabál a bentlakásban

intri_golyabal_sav

Ilyen még tényleg nem volt… Idén nem volt gólyakirálynő és gólyakirály a bentlakási gólyabálon. Ebben a tanévben ugyanis egyetlen kilencedikes bentlakó lány van, így nem választottunk külön gólyakirálynőt és gólyakirályt. Volt azonban I. és II. helyezett gólya, mégpedig… no de azt, hogy kik, majd később árulom el! 

November 2-án, csütörtökön délután a bentlakási étkezdébe bevonult a 10 gólya, majd a jelenlévő szülők, pedagógusok és a bentlakó diákok előtt bemelegítésként bemutatták a tőlük jobbra ülő társukat. Az első próbaként öt jelentkező különböző („retró”) szavakat felhasználva kellett egy-egy reklámot alkosson. Azután régi, klasszikus könnyűzenei számok címét és előadóját kellett hogy felismerjék, például Ihász Gábortól az Állj meg, kislányt, Madonnától a La isla bonitát, azonkívül Elvis Presley-, Michael Jackson és ABBA-slágereket.

Következett egy édes próba: 5 jelentkező késsel és villával, illetve kesztyűs kézzel bontott ki és fogyasztott el egy tábla csokit, egy perc alatt! Furfangos kvízkérdések után jött egy kis testmozgás, ugyanis nem maradhatott el a limbó tánc sem, amivel a közönséget és a zsűrit is igencsak lenyűgözték.

Kulináris percek vártak ezután a gólyákra: gyümölcssalátát kellett készíteniük, amit a zsűri is megkóstolt, majd pontozott. Lenyűgöző alkotások születtek, képzeleterejüket és kreativitásukat is beleadták a versenyzők. Rövid retró-divatbemutató következett, utána pedig a gólyabál legfontosabb próbája, a gólyaeskü, amit Péter Adél segítségével mondtak el. Reméljük megtartják ígéretüket, másként… „Ha a fogadalmamat megszegném, mardosson a szégyen, sújtson társaim megvetése, legyen belőlem gólyapecsenye!!!” (Nem szeretjük a gólyapecsenyét! 😀 )

Ezután a zsűri – Musune Edina, tavalyi végzős bentlakó, illetve László Andrea és Andó Áron (X. A), a tavalyi gólyapár – összeadta, kivonta, szorozta és osztotta a pontokat, közben pedig Hadnagy Éva tanárnő, az Alma Mater Alapítvány ügyvezető elnöke ismertette az ösztöndíjas bentlakók listáját. Köteles Nikolett éneke után (Ha én rózsa volnék) László Andrea, a tavalyi gólyakirálynő kihirdette a győzteseket: I. helyezett, vagyis a legretróbb gólya a majláthfalvi Bartucz Norbert (IX. B), II. helyezett pedig a kisperegi Faragó Richárd (IX. SP) lett.

Az ajándékok átadása után következhetett a nagyon várt buli. Gratulálunk minden gólyának, ügyesek voltatok! 🙂

Külön köszönet a Pro Schola Csiky Gergely Egyesületnek, a gólyabál támogatásáért!

[Fotó: Dobrai Szilvia, Ilona János]

« A 3 »