Kézműves foglalkozás a húsvét jegyében

tojasfestes_sav

A tavaszi szünet előtti utolsó iskolai héten, április 10-én, hétfőn iskolánk elemi osztályosainak kézműves foglalkozásokat tartott Ujj Éva, békéscsabai kézműves, a Bábika Játszóház és Rendezvényszervező Bt. vezetője. 

Ujj Éva nem csak gyerekek, hanem felnőttek képzésével is foglalkozik. Aradon több alkalommal is volt már ilyen jellegű foglalkozása, de most a húsvéti ünnepkör keretében a gyermekekkel készített érdekes alkotásokat, kézimunkákat.

A hatékonyabb munka érdekében három csoportra osztva vettek részt a kisdiákok a foglalkozáson, így lehetőség volt arra, hogy mindnyájan az életkori sajátosságaiknak megfelelő munkát végezzék el. A gyermekek üdvözlőlapot készítettek tojáshéj-kollázs technikával, nyuszi figurát vágással, ragasztással, termésbáb-nyuszit, asztali-, fali-, és ajtódíszeket, de tojást is festettek és a tojás írókázással is megismerkedtek. Nagy örömmel készítették az ajándéktárgyakat, sőt haza is vitték őket a diákok. Mi, tanítók is örömmel vettünk részt a munkálatokban, néha talán igen nagy is volt bennünk a buzgalom… A hangulat kellemes, a munka hasznos volt. A kézműves foglalkozás a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület támogatásával és a résztvevők hozzájárulásával valósult meg.

Ujj Éva segítői Vecsernyés Jánosné, Éva, Uhrin Mátyásné, Erzsi és Laki Katalin voltak, nekik is köszönjük a munkát!

[Fotó: Ilona János]

« A 2 »