Játékos szakmaismereti vetélkedőn próbáltuk ki magunkat

Szakmaismeret_jatekosan_sav

Februárban hívott meg testvériskolánk, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Corvin Mátyás Szakképző Iskolája egy olyan vetélkedőre, amely mind diákok, mind tanárok számára kihívást jelentett, hiszen eddig még nem vettünk részt hasonló eseményen. A csapatos vetélkedő elnevezése a Próbáld ki magad! volt, célcsoportját a VI., VII. és VIII. osztályos diákok alkották. 

Nagy érdeklődéssel és lelkesedéssel kezdtük el a készülődést, aminek első lépése a csapatok összeállítása volt. A toborzó munka (a pedagógusok részéről) meghozta a várt eredményt, ugyanis a verseny napján, március 22-én, kedden 8 csapattal indultunk útnak, jómagam, illetve még két pedagógus – Spier Tünde és Hevesi Éva – kíséretében. Szellemes csapatneveket, jelmezt és csatakiáltást is ki kellett találni, mert ezeket is pontozták. A mi iskolánkat az alábbi csapatok képviselték: Észkutatók, Fafejű vaddisznók, Szellemes mesterek – VI. osztály; Szépítők, KNN fodrászat – VII. A; Mázolók, Őrangyalok, The Hackerek – VII. B.

A vetélkedő lekötötte és szórakoztatta a diákokat, észrevétlenül elszállt az erre szánt négy óra. Érdekes feladatok és csapatjátékok segítségével nyertek bepillantást a diákok a különböző szakmák (turizmus, vendéglátás, villanyszerelés, szépségipar stb) világába. A várva várt eredményhirdetésre 13 órakor került sor és nagy örömünkre a mi csapataink közül többen is szerepeltek a díjazottak listáján. Különdíjas lett az Őrangyalok (VII. B) és az Észkutatók (VI. o.) csapata, 6. helyen végzett a KNN fodrászat (VII. A), illetve 10. lett(ek) a The Hackerek.

Sok értékes ajándékkal és egy újabb élménnyel gazdagodva értünk haza, annak reményében, hogy jövőre ugyanekkor, ugyanitt.

[Fotó: Hevesi Éva, Spier Tünde]

« A 3 »