XIII. Nemzetközi Sporttalálkozó Békésen

bekes_sport-0 2011. október 14-e és 16-a között rendezte meg a Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény Békési Középiskolai Kollégiuma a XIII. Nemzetközi Sporttalalkozót, a Békés Megyei Jókai Színház támogatásával. Hat csapat, köztük három romániai testvériskola és a közoktatási intézmény három oktatási egysége vett részt a sporteseményen.

Iskolánkat Mészáros Mónika tornatanár és 14 diák képviselte: Almási László, Andó Márió, Bartha Csaba, Feier Samuel, Feier Sebastian, Florea Róbert, Gál Brigitta, Matanie Noémi, Matanie Norbert Otniel, Mester Roland, Popa Róbert, Pozsár Alex, Verba Mátyás és Zsóri Blanka.

Csoportunkat a Farkas Gyula Közoktatási Intézmény kollégiumában szállásolták el, ugyanott, ahol a tavaszi diáknapokon. Ismerős volt tehát minden, egészen otthon éreztük magunkat.

Péntek délután a városban sétáltunk, este pedig egy, a kollégiumban szervezett vetélkedőn vettünk részt, ahol a kolozsvári, gyergyószentmiklósi, orosházi és békési diákokkal mértük össze tudásunkat.

Szombat reggel a Városi Sportcsarnokban kezdődött a program a hivatalos megnyitóval. Minden csapat felvonult, a szervezők köszöntöttek bennünket, mazsorettesek kápráztattak el tehetségükkel. Ezek után megkezdődtek az igazi mérkőzések. A lányok sakk, tollaslabda, asztalitenisz egyéni kategóriában kellett helyt álljanak, eközben a fiúk a sportcsarnokban futballoztak. Délután a lányok labdarúgó mérkőzéseire került sor, a fiúk pedig az egyéni kategóriákban versenyeztek. Este a helyi diszkóban ünnepelhettünk.

A találkozó vasárnap reggel folytatódott akadálypályával és kosárlabdával. Miután minden verseny lezajlott, a csapatok a kollégium egy tágas helyiségében gyűltek össze, ahol a szervezők kiosztották az okleveleket, érmeket, kupákat.

Ebéd után elbúcsúztunk barátainktól és hazautaztunk. Nem jöttünk üres kézzel, mindenki nagyon jól szerepelt. Összesen 108 pontot sikerült összegyűjtenünk, amivel összesítésben a III. helyet sikerült megszereznünk.

 

Eredményeink

a) Egyéni kategóriák lányoknál és fiúknál
— Asztalitenisz: Gál Brigitta – I. hely; Matanie Norbert Otniel – I. hely
— Sakk: Matanie Noémi – II. hely; Florea Róbert – II. hely
— Tollaslabda: Zsóri Blanka – IV. hely; Feier Sebastian – III. hely

b) Csapatok
— Labdarúgás: Almási Ladislau, Andó Márió, Florea Róbert, Feier Samuel, Feier Sebastian, Mester Roland, Popa Róbert, Pozsár Alex, Verba Mátyás – IV. hely
— Kosárlabda: Bartha Csaba, Matanie Norbert Otniel, Mester Roland – I. hely
— Akadálypálya: Andó Márió, Gál Brigitta, Pozsár Alex – III. hely

Egy hozzászólás a(z) “XIII. Nemzetközi Sporttalálkozó Békésen” bejegyzéshez

  1. Szep volt gyerekek! Es ha a biro igazsagosan fujt volna mindig !hat igen…de sajnos nem igy volt!Azert eleg szep ‘dolgokat’hoztunk haza!:D:D

Hozzászólások lezárva.