Mi a különbség a „vok” és a „vagyok” között? – Implom 2020

Hazaindulás előtt – csikys diákok Rudolf Ágnes magyartanár kíséretében az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny döntőjén, Sepsiszentgyörgyön

Az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny országos döntőjére január 31.–február 1. között került sor Sepsiszentgyörgyön, immár 12. alkalommal. Iskolánkat ezúttal Sallai Krisztina és Sztojka Szidónia a X. A osztályból, illetve Csonka Nikolett és Sallai Eszter a XI. A osztályból képviselték a megmérettetésen, Rudolf Ágnes magyartanár kíséretében.

Csütörtök este, a hosszú vonatút után, vacsorával vártak, majd elszállásoltak a Mikes Kelemen Főgimnázium bentlakásában. Másnap reggel az iskola felújított dísztermében a verseny hivatalos megnyitóján vettünk részt, amelynek meghallgattuk többek között Dr. Péntek János (az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetség elnöke) és Ambrus Melinda (az Oktatási Minisztérium tanácsosa) beszédét. Elhangzott a címben feltett kérdés is, melyre a válasz: az agy… A tényleges verseny csak ezek után vette kezdetét, s ez két részből állt. Először egy hangfelvételről lejátszott tollbamondás, majd pedig egy 10 feladatból álló feladatlap megoldása következett. A 70 versenyző diák közül 9 jutott tovább a Kárpát- medencei döntőre, amelyet február 27–29. között szerveznek Gyulán.

Ebéd után a résztvevő tanárok és diákok egy képtárlátogatással egybekötött városnézésen vettek részt, valamint lehetőségük volt megnézni az Örök tél című filmet a Művész moziban. Az eredményhirdetésre és a díjkiosztásra szombat reggel, a záróünnepségen került sor, ugyancsak a vendéglátó iskola dísztermében.

Megtiszteltetés volt képviselni az iskolánkat az országos szakaszon. Nem bántuk meg, hogy elmentünk, hiszen sok új dolgot tanultunk, és ezáltal lehetőségünk volt fejleszteni a helyesírási készségeinket.