Országos versenyeredmények elismerése

Csikys díjazottak és felkészítő tanáraik a Városházán rendezett ünnepi fogadáson
[Fotó: Spier Tünde]

December 12-én, csütörtök délután 14 órakor különleges vendégekkel telt meg a városháza Ferdinánd terme. Călin Bibarț polgármester meghívására a tavalyi iskolai év országos versenyeinek díjazottjai voltak hivatalosak egy ünnepi fogadásra.

A polgármester úr kifejezte elismerését a diákok és tanáraik munkája iránt, majd mindenkinek személyesen nyújtotta át az oklevelet és a pénzjutalmat. A Csiky Gergely Főgimnázium négy eredményes tanulója is részesült ebben az elismerésben. Szél Emese, V. A osztályos tanuló a Kisebbségi nyelven tanuló diákok román olimpiáján kapott különdíjat, a versenyre Dima Crina romántanárnő készítette fel. A VI. A osztályból Nyári Tamás és Charles-Fekete Farkas Frederick eredményére lehetünk büszkék. Őket a Magyar kisebbség történelme és hagyományai terén készítette fel Olasz Angéla tanárnő, melynek eredményeképpen a Történelmi jelenetek kategóriában I. helyezést értek el és megkapták a Szórvány Alapítvány különdíját is. A középiskolások közül Naschauer Kinga, friss Csiky-díjas XII. A osztályos tanuló érdemelte ki a kitüntetést. Ő Ruja Ildikó magyartanárnő irányításával a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny országos szakaszán részesült különdíjban.

Büszkék vagyunk diákjaink eredményeire, köszönet a tanároknak az elvégzett munkáért, a szülőknek pedig a támogatásért. Csak így tovább!

[Fotó: Dima Crina, Spier Tünde]