Gyulai vetélkedőn

Interregios – gyulai vetélkedő 2019. november 15-én

Örömmel fogadtuk a meghívást egy vetélkedőre, amelyet a gyulai Implom József Általános Iskolában rendeztek meg, így 2019. november 15-én útra is keltünk Gyula városa felé. Tizenhárom nyolcadikos diák Rogoz Marianna osztályfőnök kíséretében indult vetőmag-plakátokkal és sok-sok, csereberére szánt vetőmagfajtával az Interregios vetélkedőre, amely a Körös-Maros Vidékfejlesztési és Ökogazdálkodási Alapítvány és az aradi Excelsior Egyesület közös projektje.

Az egyórás buszozás végén meleg fogadtatásban részesültünk. A bejelentkezés és egy kis falatozás után a vetélkedő kezdetét is vette. Először zöldségeket kellett felismernünk, s ez elég jól sikerült az összes csapatnak. Aztán egyre érdekesebb és izgalmasabb feladatok következtek: magvakból festménykészítés, villámkérdések növényekkel kapcsolatban és még a babfejtést is kipróbálhattuk. A történtek után már csak a díjkiosztó volt hátra. Minden csapat nagyon izgult, beleértve minket is. Végül a negyedik helyen végeztünk, amivel teljesen meg voltunk elégedve.

Összesítésben a verseny nagyon jó volt és sok új dolgot tanultunk a természetvédelemről, a kiskert megműveléséről és az egészséges táplálkozásról. Köszönjük a lehetőséget, reméljük, még sok hasonló programban fogunk részt venni a jövőben is.

[Fotó: Ferenczi Arnold, Rogoz Marianna]

« A 2 »