Ballagás a bentlakásban

[Fotó: Pap Vanda]

2024. május 30-án, csütörtökön került sor a Csiky Gergely Főgimnázium végzős bentlakó diákjainak ballagására. Az eseményre mindenki, tehát a kilenc végzős diák, a pedagógus néni, és azok a diákok is, akik a tizenkettedikeseket búcsúztatták, izgatottan készült.

Verssel, néptánccal és apró meglepetésekkel készültek a bentlakás lakói. Az igazgatóság, illetve a végzős diákok osztályfőnökei is részt vettek az ünnepségen, amely után csodás vacsorát fogyaszthattunk el támogatóinknak köszönhetően.

A rendezvény megszervezését az RMDSZ Arad Megyei Szervezete és a Communitas Alapítvány támogatta.

A kollégium idei végzős diákjai, az osztályok sorrendjében: 

  • Kreisz Irisz, Mișcuța Valentin, Rostás Bianka (XII. B)
  • Ádok Fanni Noémi, Aranyos Norbert, Felföldi Patrik, Gergely Renáta, Salamon Eduard, Simpf Benjámin (XII. C)

Ballagás 2024 – A díjazottak listája

Wieser Tibor-díjas, Bolyai Farkas-díjas, Réhon József-díjas, Böszörményi-díjas, és Országépítő-díjas diákok a Csiky Gergely Főgimnázium végzőseinek ballagásán, 2024. június 6-án [Fotó: Ilona János]

A 2024. június 6-i ballagáson a kulcsátadás és az iskola zászlajára való szalagkötés ünnepélyes pillanata után következett a kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő, illetve a közösségépítő tevékenységben résztvevő diákok jutalmazása. A nevesített díjakat az aradi Alma Mater Alapítvány, illetve a Pro Schola Csiky Gergely Egyesület támogatta.

   Tovább…

„Társukként megölelnek és megint messze szállnak” – Ballagási beszédek 2024. június 6-án

[Fotó: Ilona János]

Ahogy azt a Csiky Gergely Főgimnázium 2024. június 6-i ballagásáról közölt beszámolóban jeleztük, külön bejegyzésben tesszük közzé Spier Tünde iskolaigazgató útra bocsátó gondolatait, Nyári Tamás (XI. A) búcsúztató beszédét, illetve a végzősök nevében elköszönő Juhász Zoltán (XII. A) beszédét. Alább egy-egy részletet találunk ezekből, amelyekre ha rákattintunk, a teljes szöveget is elolvashatjuk.

   Tovább…

Ballagási fotók még, még!

[Fotó: Kulcsár Jóel]

A Csiky Gergely Főgimnázium idei végzőseinek ballagásán, 2024. június 6-án, csütörtök délután készült nagyon sok fotóból most egy második válogatást is közreadunk. Kulcsár Jóel és Șerban Costel képeit tekinthetjük meg alább. A ballagási beszámolót, és az ahhoz csatolt fényképsorozatot ITT olvashatjuk el, tekinthetjük meg.

   Tovább…

„Még annyi mindent elsorolni kéne, mit átéltem, tanultam, megfigyeltem…” – Ballagás 2024

Indulnak a ballagók a Csiky Gergely Főgimnázium udvaráról a Megbékélési parkba 2024. június 6-án, délután 5 órakor [Fotó: Ilona János]

Rekkenő hőségben, a tűző napon csatakosra izzadva, de, reméljük, szép emlékekkel, bizakodva, és reményekkel, tervekkel telve búcsúztak iskolájuktól, pedagógusaiktól a Csiky Gergely Főgimnázium idei végzősei, szám szerint 50-en 2024. június 6-án, csütörtök délután. Az ünnepi beszédekből, de a ballagás végi szomorú mosolyokból, a szorgalmasan törölgetett könnyes szemekből és az egymásba kapaszkodó, szoros ölelésekből is érződött, hogy nem csupán tizenkét plusz egy iskolai évet, hanem életük egy teljes szakaszát, a gondtalan kamaszkort zárták le magukban az ünneplőbe öltözött fiúk és lányok.

   Tovább…

Tanáraiktól és társaiktól búcsúztak a végzősök

Tanáraiktól és diáktársaiktól búcsúznak a Csiky Gergely Főgimnázium idei végzősei 2024. június 6-án, délelőtt [Fotó: Ilona János]

Ahogy az elmúlt három évben, a Csiky Gergely Főgimnázium végzős diákjainak nyilvános ballagása ezúttal is az aradi Megbékélési parkban lesz ma, 2024. június 6-án, délután 5 órától. Délelőtt pedagógusaiktól, iskolatársaiktól és magától az épülettől búcsúztak a tizenkettedikesek egy rövid, meghitt ünnepség keretében.

   Tovább…