Elnökváltás a Rákóczi Szövetség csikys diákszervezetében

Elnökváltás a Megbékélés terén [Fotó: Máthé Noémi]

Iskolánkban 2019 szeptembere óta tevékenykedik a Rákóczi Szövetség diákszervezete. Az akkor megválasztott elnökségi tagok immár befejezték líceumi éveiket, így át kellett adniuk a stafétát fiatalabb társaiknak.

A régi és az újdonsült elnökségi tagok arra gondoltak, hogy izgalmasabb lenne játékos keretek között közelebb hozni a diákokat a Rákóczihoz, picit felpezsdítve ezzel iskolás napjaikat. Kedden, szeptember 21-én az előzetesen feliratkozott háromfős csapatok dr. Muntean Tibor történelemtanárral együtt átvonultak az iskolával szembeni Megbékélés térre, ahol egy anyanyelvi-kulturális kvízen mérték össze tudásuk. A kvíz első részében villámkérdésekre kellett választ találniuk, melyek a Rákóczi Szövetséghez, s más témákhoz kapcsolódtak. A gyors elmefuttatásokat követően, a második részben öt egyszerűnek tűnő, ámde gondolkodásba ejtő képrejtvénnyel kellett megküzdeniük. A verseny utolsó részében a csapatoknak meg kellett tervezniük egy egynapos történelmi-irodalmi-kulturális témájú kirándulást egy általuk kiválasztott helyszínen, majd az egyik csapattagnak be is kellett ezt mutatnia versenytársai előtt. Az utolsó feladat végeztével a csapatok szavazhattak egymásra, mégpedig annak függvényében, hogy melyik megtervezett kirándulás győzte meg őket leginkább.

Gratulálunk minden résztvevőnek! Mi, szervezők, nagyon reméljük, hogy mindenki jól érezte magát, és legalább egy icipicit sikerült elszakadniuk a diákoknak a megszokott mindennapoktól! Ami pedig az események hivatalos oldalát illeti: a Rákóczi Szövetség aradi diákszervezetének újdonsült elnöke Back István Levente (XII. A), alelnöke pedig Kovács Anita (XII. A). Jó munkát nekik!

« A 2 »