Röplabdás sikerek az V. Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpián

Lovas Lóránd és Bacos Alex a strandröplabda csapatunk tagjaiként első helyen végeztek az V. Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpián [Fotó: Schifler Patrícia]

Idén szeptember 17–21. között rendezték meg az ötödik Erdélyi Magyar Középiskolás Sportolimpiát Kolozsváron. Iskolánk egy arany- és egy ezüstérmet hozott haza a versenyről.

10 csikys diák vett részt a sportolimpián: Almási Lóránt (XI. A), Bacos Alex (XII. A), Csapó Dávid (X. A), Kecskés Tamás (XII. A), Kisvárdai Spier Tamás (IX. B), Kovács Róbert (XI. B), Lovas Lóránd (XII. A), Rudolf Gábriel (XII. A), Schifler Patrícia (XI. A) és Sipos Richárd (XI. A). Kísérő tanárunk Erdei Emese volt.

Kedden este 8 órától volt a megnyitó, melyen Markó Bálint, a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem rektorhelyettesének nyitóbeszéde után Miklós Edit alpesi síző szavait hallhattuk.

Szerdán és csütörtökön zajlottak a mérkőzések, amelyeken a Csiky Gergely Főgimnáziumot képviselő röplabdások a szilágycsehi Gheorghe Pop de Băsești Technológiai Líceumtól 2-0-ra kikaptak ugyan, de a fiúk nem csüggedtek el, így a szatmári Kölcsey Ferenc Főgimnáziumot és a dévai Téglás Gábor Elméleti Líceumot 2-0-ra, a kolozsvári Báthory István Elméleti Líceumot pedig 2-1-re le tudták győzni, s ezzel második helyen végeztek.

A strandröplapdánál bár a vegyes csapat (Schifler Patrícia és Sipos Richárd) szépen indított, mégis hiányzott valami, így csak tapasztalatot szereztek, ezt pótolja viszont az, hogy a fiú csapat (Bacos Alex és Lovas Lóránd) minden meccsüket megnyerte, s ezzel az első helyen végeztek.

Atlétikánál, a 100 méteres síkfutás előfutamában Lovas Lóránd második lett, de mivel a döntő időpontja egybeesett a röplabdáéval, így elesett a (szinte biztos) dobogós helytől.

A részletes eredmények megtekinthetőek a Sportolimpia weboldalán.

Gratulálunk a versenyen résztvevő valamennyi diáknak és felkészítőiknek is! Csak így tovább, hiszen, ahogy Miklós Edit mondta a célokról: „Ha azok nincsenek, akkor nincs is, amiért harcolni, ugyanis csak úgy létezni a világban kényelmes, de nem visz előre”.

Az alábbi kisfilmben, amelyet a MASZOL készített a Sportolimpiáról, a csikys csapat néhány tagja is megszólal.

[Fotó: Schifler Patrícia]

« A 2 »

Sajtóvisszhang:

Arany- és ezüstérmes a Csiky a Sportolimpián (Pataky Lehel Zsolt, Aradi Hírek)


„Társaság, szórakozás, összetartás, emlékek” – ezért szeretik a középiskolások a Sportolimpiát – a MASZOL YouTube-videója