Erasmus+ projekttalálkozó és multiplikációs rendezvény Kassán

otp_kassa_sav

2016. október 25–26-án Kassán rendezték meg az OTP Fáy András Alapítvány O.K.+ 2007-2014 című Erasmus+ projektjének (amelyben iskolánk partnerszervezet) második sajtónyilvános konferenciáját, azt követően pedig egy projekttalálkozót. 

A multiplikációs rendezvény célja az volt, hogy a szlovákiai pedagógusok, diákok és szülők megismerjék a projektet, az ingyenes pénzügyi gazdasági képzések lehetőségét és az első két év eredményeit, illetve bepillantást nyerhessenek az alapítvány által alkalmazott módszertanba, amelynek alapja az élményszerzésen alapuló tanulás, a játék.

A szakmai tevékenységek ismertetése mellett a partneriskolák (Základná škola s vyučovacím jazykom maďarským Alapiskola, Buzita, Szlovákia; Základná škola s materskou školou, Almágy, Szlovákia; Székely Mikó Kollégium, Sepsiszentgyörgy, Románia; Csiky Gergely Főgimnázium, Arad, Románia) igazgatói bemutatták az általuk vezetett intézményt, majd a szlovákiai diákok a képzéseken átélt élményeikről beszéltek, végül pedig a romániai tanárok a pedagógusok módszertani képzésének hangulatát, szakmai jelentőségét foglalták össze.

A másnapi projekttalálkozón megbeszéltük az elmúlt időszak eredményeit, illetve az elkövetkezendő feladatokat. Ezután a szlovákiai és romániai partneriskolák képviselői országuk legfontosabb gazdaságpolitikai híreiről számoltak be a projekt koordinátorának, az OTP Fáy András Alapítványnak. Ennek célja az oktatásban használt tréningmodulok folyamatos aktualizálása.

A két fontos eseményen iskolánkat Hadnagy Éva igazgató, Lucaciu Edit főkönyvelő, valamint Spir Katalin és Tóthpál Renáta képviselték. További részleteket a rendezvényekről IDE kattintva olvashatunk.

« A 2 »