Tündérszó meseíró pályázat

[Forrás: teleelettel.hu]

A székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület XI. alkalommal hirdeti meg határok nélküli Tündérszó meseíró pályázatát. A pályázatra a világ bármely országában élő 8-15 éves gyerekek magyar nyelven írott meséit várják.

A meséket a szervezők e-mailben, csatolt Microsoft Word dokumentumban, vagy postai úton 4 példányban várják, 2020. március 13-ig. A pályázatra a 2005. január 1-je és 2011. december 31-e között született gyermekek meséit fogadják. A mese mellé a meseíró nevét, születési idejét (év, hónap, nap), postacímét (ország, település, utca, házszám, irányítószám), és szülei egyikének e-mail címét vagy telefonszámát szükséges csatolni.

A pályaművek terjedelme legföljebb 6000 karakter lehet (szóközök nélkül). Formátum: Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, 1,5 sorköz, sorkizárt rendezés, normál margó. A mesék témájával, irodalmi formájával kapcsolatban nincs semmiféle megkötés. Egy pályázó csak egy mesét küldhet a zsűrinek. A pályázó a mese elküldésével hozzájárul műve bármilyen formában történő, külön ellenszolgáltatás nélküli, későbbi nyilvánosságra hozásához.

A pályázat szellemi mecénása Lezsák Sándor költő, a Magyar Országgyűlés alelnöke. A bírálóbizottság neves írókból áll. A díjnyerteseket oklevéllel és egyedi művészeti alkotással jutalmazzák. A döntést követő ünnepélyes eredményhirdetés 2020. június elején lesz Székesfehérváron.

A díjazottakat 2020. május 8-ig telefonon vagy e-mailben értesítik, illetve névsorukat a ggmuvhaz.hu honlapon teszik közzé.

A legjobb írásokat az Egyesület egy későbbi időpontban megjelenteti.

Postai és email-cím, illetve telefonszám:

Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület
H-8000 Székesfehérvár, Sóstó lakótelep 1. Magyarország
+36 22/501-161; tunderszopalyazat@gmail.com