Virtuális ballagás a Csikyben

Az idei végzősök ballagási tarisznyája [Fotó: László Ferenc]

Virágokkal feldíszített, fényesre takarított osztálytermek és folyosók, izgatottan gyülekező végzősök, búcsúzó vagy búcsúztató beszédüket gyakorló szónokok, ünneplőbe öltözött diákok, pedagógusok és szülők, a tavasz utolsó péntekén… Ilyen volt eddig a ballagás napja és a tanév elején ilyennek terveztük az ideit is. Csakhogy… csakhogy. Közbeszólt egy parányi, izgága és veszélyes organizmus, és dugába dőltek a tervek nálunk, ahogy máshol is. A járványügyi intézkedések miatt le kellett mondanunk a hagyományos ballagási ünnepségről. Mégsem szeretnénk csak úgy, csöndben útjukra ereszteni végzőseinket, ezért május 29-én, pénteken virtuális ballagást tervezünk a számukra.

Pénteken, reggel 9 órakor a XII. A, a XII. B, a XII. C és a XI. SP utolsó osztályfőnöki órájára fog sor kerülni. Nem a jól megszokott osztálytermekben, hanem kinek-kinek a saját otthonában, a számítógép vagy a mobiltelefon képernyője előtt. Ezen természetesen csak a diákok vehetnek majd részt osztályfőnökük társaságában.

10 órakor viszont mindenki mást is, diákokat, pedagógusokat, szülőket, hozzátartozókat, barátokat és ismerősöket, vagyis minden érdeklődőt szeretettel várunk a képernyők elé, hiszen ekkor vetítjük le első ízben azt a több mint félórás rövidfilmet, amellyel a hagyományos ballagások hangulatát, varázsát szeretnénk megidézni a jelenlegi körülmények között is. Hadd ne áruljuk el előre, hogy mi mindent tartalmaz a film, ez legyen a péntek délelőtt meglepetése. Egykori diákunk és kitartó munkatársunk, László Ferenc operatőr forgatta és vágta a filmet a vezetőség és a tanári kar támogatásával.

További részletekkel szerdán és csütörtökön jelentkezünk.