Within Temptation

A Within Temptation egy holland együttes. A csapatot 1996-ban alapította Sharon den Adel énekesnő, és a gitáros, Robert Westerholt. Zenéjüket leginkább gothic metalként lehet azonosítani, bár Sharon den Adel egy interjúban szimfonikus rocknak nevezte az együttes zenei irányát. Első lemezük, az Enter 1997-ben jelent meg. Ez kiváló fogadtatásban részesült, országszerte turnéztak vele, ezután pedig meghívták őket a Dynamo Open Air fesztiválra, Hollandia egyik legnagyobb metálfesztiváljainak egyikére. 1998–99 környékén megjelent első albumuk, a The Dance, 2000–2003-ban a Mother Earth, 2004-ben a The Silent Force, 2007-ben a The Heart of Everything, 2011-ben a The Unforgiving, idén, 2014-ben pedig a Hydra.

Második kislemezük Frozen című klipjét, mely a családon belüli erőszakkal foglalkozik, Romániában vették fel, és az ebből származó összes jövedelmet egy gyermekvédelmi alapítvány részére ajánlották fel. Az All I Need című klipben pedig azokkal a dolgokkal foglalkoznak, amik igazán fontosak. Ez a szám a Vámpírnaplók (Vampire Diaries) című filmsorozat egyik epizódjában is helyet kapott. (Nyugi, a videóban semmi vérkiszívás, meg ilyesmi nem történik, sőt.)

Közös daluk volt Tarjaval, Howard Jonesszal, illetve Dave Pirnerrel is. Ez utóbbit (is) ajánlom a metal és rock kedvelőinek (is).