Érettségi eredmények, első kör

Egy nappal az előre meghirdetett időponthoz képest, már vasárnap délután megjelentek a tanügyminisztérium honlapján az érettségi eredmények, majd röviddel utána ki is függesztették azokat az iskolákban.

A csikysek eredményeiről most csak röviden: az összesen 65 idei beiratkozott végzős közül ketten valamennyi próbáról hiányoztak; a 63 vizsgázó közül 35-en értek el átmenő jegyet, 28-an megbuktak. Ez 55,55 százalékos átmeneteli arányt jelent. (Az Arad megyei átlag 50,66 %.) A korábbi évfolyamok 4 végzőse közül 1 hiányzott, 3-an megbuktak. Sajnos.

A legtöbben (összesen 23-an) idén is a román nyelv és irodalom próbán „véreztek el”, de meglehetősen sokan, 15-en buktak meg a szakhoz kapcsolódó kötelező tantárgyból is. 3-an átmenő osztályzatot kaptak minden próbán, de nem érték el a végső minimális 6-os átlagot.

A legjobb átlagot Higyed Arnold érte el (9,80!!!), őt Sarusi Bernadett Boglárka (9,21), illetve Schmidt Tímea (9,08) követi.

Hétfőn déli 12-től 16 óráig lehet benyújtani az esetleges óvásokat, majd azok elbírálása után a végleges eredményeket július 11-én, pénteken függesztik ki.

A Csiky Gergely Főgimnázium végzőseinek eredményeit ITT tekinthetjük meg. A részletes eredményeket, az osztályonkénti átmeneteli aránnyal és további adatokkal pénteken, a végleges eredmények kifüggesztése után közöljük.