Tánckrónika Temesváron

Dozsa_Gyorgy_TemesvarA Székely Dózsa György című tánckrónikával Temesvárra érkezik a Magyar Nemzeti Táncegyüttes (a volt Honvéd Táncszínház). 2014. július 16-án, szerdán 19 órakor a Temesvári Operában kezdődik az előadás, melynek rendező-koreográfusa Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas, kiváló művész. A címszerepben Novák Péter színészt, énekest láthatjuk, akivel idén március 28-án Aradon is találkozhattunk a Nagyvárosi Bujdosók című táncest rendezőjeként, énekeseként.

Az esemény szervezői, a Szórvány Alapítvány (a számunkra ismerős Bánsági Diákok Kisfilmfesztiváljának szervezője), az Új Ezredév Református Központ és a Csiky Gergely Állami Színház, a Bethlen Gábor Alap támogatásával az 500 éves Dózsa-évforduló alkalmából szeretnék méltó és emlékezetes ünneplésben részesíteni (nemcsak) a temesvári magyarságot.

Jegyek kaphatók a Csiky Gergely Állami Színház jegyirodáján (hétfőtől péntekig, naponta 16–19 óra között), illetve a Szórvány Alapítvány irodáján (Putna utca 7, hétfőtől péntekig 9–15 óra között). A felnőtt jegy 25 lejbe, a diák és a nyugdíjas jegy pedig 15 lejbe kerül.

Alább részleteket nézhetünk meg a tánckrónika 2010. júliusi főpróbájáról, amelyet a Szegedi Szabadtéri Játékok alkalmával rögzített a Kontraszt Web és Videó Studió.