Terra-verseny, országos szakasz, csikys siker!!!

Május 10-én utolsó fordulójához érkezett a Terra földrajzverseny, melynek országos online döntőjére a megyeszékhelyeken került sor.

Terra_versenyen_bbKorosztályonként a megyei szakasz első öt helyezettje képviselte az adott megyét, így Arad megye versenyzői között ott lehetett a hetedikes Kurunczi Viktória is, aki a megyei szakasz második helyét szerezte meg.

Mivel viszonylag későn tudatták velünk az országos döntőn való részvételt, egy rövid, de annál intenzívebb felkészülési időszak előzte meg a versenyt, melynek végén már úgy éreztük, hogy talán még az országoson is teremhet Vikinek babér. A verseny után lelkesedésünk egy kissé alábbhagyott, mivel a tavalyinál jóval nehezebb feladatokkal kellett megbirkózniuk a versenyzőknek, így sokkal nagyobb volt a hibalehetőség is. Viktória végül 92 ponttal zárta a versenyt, de ekkor még nem derült ki, hogy ez országos szinten mire lesz elég.

A nehezebb feladatoknak köszönhetően idén az országban senki nem ért el 100 pontot (tavaly ez négy diáknak is sikerült), így újból elkezdtünk reménykedni. És nem hiába.

Az országos összesítés végén Kurunczi Viktória megosztott második díjat nyert, ami rendkívüli egyéni teljesítménynek számít, annál is inkább, mivel ez az első év, amikor iskolánk részt vesz ezen a versenyen. Vikinek szívből gratulálok megérdemelt sikeréhez, a többi kisdiákot pedig örömmel várom jövőre a Terra-verseny következő megmérettetésén.