Fényképezni annyit jelent…

Szilagyi_Dora_foto_savSzilágyi Dóra vagyok, 19 éves, és a közgazdaság szakos XII. D osztály tanulója vagyok.

Hobbim a fényképezés. Többnyire fekete-fehér képeket szeretek készíteni, mivel úgy érzem, hogy ezeken az emberek kevésbé képesek az érzéseiket elrejteni és ezáltal észreveszünk olyan apró dolgokat is, amiket amúgy nem: szépséget a csúnyában, elrejtett érzéseket, egy csalfa mosolyt stb. A fényképezés három éve kezdett el érdekelni, majd a 18. születésnapomra kaptam egy Nikon D5100-at és azóta is azzal fényképezek. 

„Fényképezni annyit jelent, mint visszatartani a lélegzetet, amikor az illékony valóság pillanatában minden képességünk egyesül. Akkor a fej, a szem, a szív is ugyanazért működik. A fényképezés egyfajta kiáltás, de nem azért, hogy eredetiséget bizonyítsunk. A fényképezés az élet egyik formája.” (Henri Cartier-Bresson)

Ezt az életformát szeretném én is élni.

(Szerk. megj.: Szilágyi Dóra 2013 tavaszán a Bánsági diákok kisfilmfesztiválján Bella-Pscherhoffer Réka és Pálffy Norbert oldalán első helyezett lett a csoport kategóriában, 2013 decemberében pedig Park című munkájával első díjat nyert Az én Aradom című fotó- és videópályázaton, fotó kategóriában.)