Beiratkozás a kilencedik osztályba – a felvételi opciók megjelölése

Július 8-án, hétfőn délelőtt 9–11 óra között, illetve délután 16–19 óra között a nyolcadikos végzős diákok bejelölhetik a beiratkozási lapon azt a szakot (vagy azokat a szakokat), amelyen folytatni szeretnék tanulmányaikat a IX. osztályban. A bejelölt opciókat figyelembe véve a számítógépes elosztás a felvételi átlagok („media de admitere”) sorrendjében fog történni. Az opciók bejelölése a diák és az egyik szülő jelenlétében történik, az osztályfőnök segítségével. Érdemes több opciót beírni, hiszen előfordulhat, hogy az elsőnek bejelölt szakon betelnek a helyek. 

Csak emlékeztetőül felsoroljuk a Csiky Gergely Főgimnáziumban a jövő tanévben induló IX. osztályok szakjait:
– Matematika–informatika–intenzív angol nyelv – 14 hely
– Természettudományok–intenzív angol nyelv – 14 hely
– Közgazdaságtan – 28 hely
Turisztika és vendéglátás – 28 hely

– Elektronika és automatizálás – 28 hely.

Az első két szak (matematika–informatika–intenzív angol nyelv, illetve természettudományok–intenzív angol nyelv) egyetlen osztály keretében fog működni, de a két szaknak két külön kódja van, ezért külön-külön kell bejelölni a „sárga lapon”.

Az opciók megjelölését követően, egy későbbi időpontban (egy-két nap múlva) ellenőrizni kell majd a számítógépes rendszerbe beírt adatokat.

Az első számítógépes elosztásra július 16-án kerül sor. Ennek eredményét 17-én teszik közzé, s azt követi majd a beiratkozás július 17–26. között.