Érettségi 2012 – hírek, információk (3.) /frissítve

Túl vagyunk az idei érettségi számítástechnika vizsgáján, vagyis a D próbán is. Hétfőn nagyon meleg, kedden még melegebb volt a az informatika laborban, ennek ellenére vizsgázóink „hősiesen küzdöttek” a tavalyiaknál nem nehezebb, de nem is könnyebb szintű tételekkel. No meg a Nagy Testvér (kamera) jelenlétével…

Az írásbeli, illetve a gyakorlati munka kiértékelése után, az elért pontszámok függvényében a következő eredmények születtek: a végzősök közül 4-en alapfokú (începător), 13-an alsó-középfokú (mediu), 20-an felső-középfokú (avansat), 8-an pedig felsőfokú (experimentat) minősítést szereztek. Látható, hogy ezen a próbán a 63 idei végzős közül csak 45 vett részt. Ennek magyarázata, hogy 18 diák már előzőleg megszerezte az Európai Számítógép-használói Jogosítványt (letette az ECDL-vizsgákat), s így mentesült az érettségi számítástechnika vizsgáján való részvétel alól. (Pontosabban felsőfokú/experimentat minősítéssel elismerték számukra a vizsgát.) Gratulálunk nekik, akárcsak a jó eredményt elért érettségizőknek is!
———————————————————————————–
dictionary Június 25-26-27-én (hétfőn, kedden és szerdán) következik a C próba, vagyis az idegen nyelvi készségek felmérése. Erre a vizsgapróbára idén valamennyi csikys az angol nyelvet választotta. Mivel 7 végzős már korábban sikeresen letette a Cambridge angol nyelvvizsgát, csak társaikra, azaz 56 diákra vár e megmérettetés. Ahogy azt a végzősök már nagyon jól tudják, a tavalyihoz hasonlóan ezúttal is három „felvonásban” zajlik majd a nyelvvizsga:
1. a hallott szöveg értelmezésehétfőn délben, 12 órakor
2. írásbeli vizsgahétfőn, 13:30-kor
3. szóbeli vizsgaa XII. A, B és C osztályos diákok számára kedden, a XII. D osztályosok számára pedig szerdán.

Az 1. és 2. vizsgapróba helyszíne a 211-es, a 214-es, illetve a 308-as terem lesz, a földszinti hirdetőtáblán, illetve a termek ajtaján kifüggesztett beosztás szerint.

A szóbeli vizsga kedden is, szerdán is reggel 9 órakor kezdődik, erre a diákok a földszinti hirdetőtáblán kifüggesztett beosztás szerint jelennek meg, legkésőbb egy órával a feltüntetett időpont előtt.

Mindhárom próbára szükséges elhozni a személyi igazolványt (vagy, annak hiányában, az útlevelet), illetve a szóbeli vizsgák eredménylapját is, amelyre hétfőn a számítástechnika vizsga, kedden, illetve szerdán pedig az angol nyelvvizsga minősítéseit fogják bejegyezni. (Az eredménylapot érdemes megőrizni az érettségi vizsga végéig, hiszen bármilyen kérdéses helyzetben ezzel is bizonyítani lehet a szóbeli vizsgák eredményeit.)