Simonyifalvi „toborzó”

simonyifalva_toborzo-0 Május 23-án, szerdán tízfős kollégista küldöttség látogatott Simonyifalvára, Hadnagy Éva aligazgató vezetésével. A kiszálláson, amelyet a Communitas Alapítvány támogatott, a Csiky Gergely Főgimnáziumot és annak bentlakását mutattuk be a simonyifalvi VII. és VIII. osztályos diákoknak és szüleiknek, illetve a jelenlévő pedagógusoknak.

Szabó Attila, a Simonyi Imre Általános Iskola igazgatója üdvözölte a rendhagyó szülői értekezlet résztvevőit és az aradi csoportot. Hadnagy Éva aligazgató számítógépes vetítés keretében mutatta be a Csikyben folyó oktatói-nevelői munkát, Ilona János informatikatanár pedig a magyar középiskolában jövőre tervezett szakokat mutatta be. Ezután Mucsi Bettina XI. D osztályos diák a kollégiumi hétköznapokról és ünnepnapokról mutatott hangulatos képeket a jelenlévőknek.

Mi, a bentlakók arról beszéltünk, hogy annak idején miként éltük meg az otthontól való elszakadást. Elmondtuk, hogy mi mindenre figyeljenek a diákok, amikor kilencedik osztály elején Aradra (vagy más helyre) kell hogy menjenek. Ilyenek pl. a pénzbeosztás, a közösségi élet, tájékozódás a „nagyvárosban”, étkezés a bentlakásban, szabadidő, barátkozás, honvágy. És ami számunkra a legfontosabb: megmaradni simonyifalvinak. E tanácsok közben Szabó Máté mutatta meg tehetségét, egy dallamot játszott szaxofonon. Utána zenés irodalmi összeállítás következett, verseket szavaltak a bentlakók, jelen sorok szerzője pedig gitárral kísérte őket.

A bensőséges, jó hangulatú találkozó végén a simonyifalvi csikysek aradi tevékenységeiről készített fotómontázst ajándékozott Hadnagy Éva a fogadó iskolának, közös csoportkép készült az iskola előtt, majd hazaindult a csapat.

Nekünk mindig jó visszamenni Simonyiba, hiszen az az otthonunk. Nagyon örültünk ennek a látogatásunknak, és reméljük, hogy hasznát is veszik majd az ottani diákok. Köszönjük a szíves vendéglátást Szabó Attilának és a Simonyi Imre Általános Iskola valamennyi pedagógusának.

[Fotó: Ilona János]