Vakáció a sípályán

Vakáció a sípályán, a lengyelországi Murzaschilében

2020. január 4–11 között került sor arra a sítáborra, amelyet Erdei Emese testnevelés tanárnő már 2004 óta minden évben megszervez. Kezdetben csak csikysek vettek részt rajta, de mára már kinőtte magát és idén két autóbusznyi résztvevő érkezett meg a lengyelországi Murzaschilébe, hogy élvezze a hó és a síelés örömeit.

A sípályák Bialka Tatrzanskában helyezkednek el, kb. 15 km-re a szálláshelytől. Itt 19 különböző nehézségű pálya található, amelyek élvezetesek lehetnek kezdő és haladó síelők számára is. A szállástól Zakopane is körülbelül 15 km-re fekszik, így aki nem szeretne síelni, szánkózni vagy snowbordozni, megnézheti a várost, vagy kipróbálhatja a közelben lévő wellness központ szolgáltatásait.

Egy nap mindig a kirándulásé. Az idén Krakkót látogattuk meg. Az érdeklődők megtekinthették a gótikus stílusú Mária-templomot, amely a XIV. századból származik, a Wawel dombot, ahol a katedrális található, amelyen több építészeti stílus is megfigyelhető, köztük a gótikus és barokk stílus, a Kazimierzt (zsidónegyedet), vagy akár Oscar Schindler régi gyárát, ahol Steven Spielberg a Schindler listája című filmet forgatta.

A Lengyelországban eltöltött hét fantasztikus élményekkel szolgál minden korosztály számára. Akit érdekel, jövőre is érdeklődjön, de időben!

[Fotó: Andó Áron, Németh Balázs, Pelle Patrik, Tóthpál Eszter]

« A 2 »